Najvažnije pitanje je za šta ćeš ga koristiti,tj da li ti trebaju dodatne opcije u odnosu na neke jeftinije rutere?Ako je za klasičnu kućnu upotrebu,surf,malo kopiranja fajlova,malo streaminga...po meni su preskupi.A da li vredi uzimati,zavisi od odgovora na moje pitanje
Ruter mi je potreban za firmu i za vezivanje dva ili vise racunara. Po meni ne deluje skup ako ima dobar kvalitet Wireless signala i ako u celosti radi kvalitetno?
Interesuje me maksimalan Wireless domet tj. interesuje me iskustvo drugih.
Da li ima dobar kvalitet signala za Notebook, Laptop, racunare i mobilne telefone?
Da li ima dobar kvalitet prenosa signala preko Ethernet kabla?
Da li neko moze da kaze kakva je razlika izmedju ovih modela?
Takodje me zanima da li na ove rutere moze da se postavi neka vrsta pojacivavca signala?
S obzirom da predpostavljam da se kod ovog rutera antena ne moze skinuti jer prema specifikaciji za D-Link DIR-826L vidim da mu se antene nalaze u samom kucistu.
Takodje predpostavljam da se kod D-Link marke rutera antena ne moze skidati kao kod TP Link? Bar ne kod vecine D-Link rutera ovom opsegu cena?
Ajde da pretpostavim da ćete ga koristiti za klasičan surf i poneku razmenu fajlova,pošto nisi konkretno odgovorio.Koliki prostor treba da pokrije?Da li ti treba print server(deljenje usb štampača kroz mrežu) i file server(deljenje podataka sa stika/harda koji je prikačen na usb port,kroz mrežu)?Zašto ti je bitno da li se antene skidaju,čisto onako ili je firma ogromna pa da pokrije veliki prostor? Daj malo više podataka da može da se da konkretan odgovor.Najmanje je bitna razlika između ovih modela,dok ne odgovoriš na pitanja.
Sto se prostora tice ne mogu tacno da kazem kolika je velicina prostora u kvadraturi ali mogu da postavim slicno pitanje tj. da li moze da pruzi domet Wireless signala od 50 do 100 metara s obizrom na to da koliko vidim na internetu TP Link ruter sa oznakom D kada mu se postavi dodatna antena ima od prilike domet od oko 100 metara
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.