Imam malu nedoumicu da li je problem ili ne može to tako...
Problem je sledeći
Jedan od štampača u firmi je povezan u mreži i svi štampaju sa njega. Kad je kolega pokušao da se poveže na njega sa laptopa, preko wireless-a ne uspeva da ga nadje. Svi ostali računari ga nalaze preko lan-a i sve radi. Može li se uopšte koristiti preko wifi-a ?
Da li laptop vidi ostale mrezne uredjaje i racunare u LAN-u? Ako ne, moguce je da je Wi-Fi u drugom subnet-u pa nema pristup lokalu vec samo internetu (sto je potpuno logicno u slucaju firme).
postoje dve mreže, jednu vidi samo neke stvari, a drugu ništa... To što vidi je samo par nevažnih stvari. Sa svih ostalih računara se vide svi računari jer imaju svoje adrese u tcp/ip
i nema adresu kao što imaju svi ostali računari u firmi i ne želi da mu upisujem nikakvu adresu.I pre ne želi štampati nego li da nosi laptop kod štampača da ga poveže tamo.
A mene sad kopka kako neke stvari vidi a neke ne, ne volim kad su mi stvari nejasne, i nisam uspeo da nadjem taj štampač. Doduše nisam dugo pokušavao jer je kolega u nekom poslu, imam neke ideje, videću kasnije
i dalje imam problem sa tim laptopom u firmi. ja sam tu kao web designer ali zaduzen sam kao i kao neki administrator jer oni nece da zaposle nekog normalnog na toj poziciji. te kad ima neki problem ocekuju od mene da resim to sto su gluposti ali ajde nema veze...
dakle nisam mogao sa laptopa da stampam na jednom vecem stampacu, preko wifi, trebalo mu dugo ili nije hteo uopste... na drugima je hteo. e sad taj od zamenika direktora ne zeli da mu ja kucam 192.168.bla bla adresu jer mu to laptop koji koristi kuci. nisam uspevao da stvorim neku konekciju sa tim stampacem preilikom stampe, iako sam ga dodao i imao ga u podesavanjima jer ga vidim preko mreze. u medjuvremenu je koristio drugi stampac sa mreze sa drugog racunara koji je funkcionisao dobro, a kako je to radilo a ovo nece to vec ne znam. i onda sam mu podesio da je u workgroup zajedno sa firmom i taj je proradio koji je bio spor ali sad kad udjem u stampace u control panel one koje je pre video i stampao na njima preko mreze vise nema pristup, sad su sivi. KAKO I ZASTO? KAKO SAD NIH DA VRATIM da se vide da mogu da se koristi??? Nije valjda da moram da ga izbacim iz mreze da bi mogao na njima da stampa?
I kako ja sad ne mogu da ubacim te stampace iz mreze, iako u network ja vidim sve racunare u mrezi i kad udjem na njih vidim i stampace ali kad pokusam da ih dodam nemam dozvolu da ih dodam na tom laptopu koji se povezuje preko mreze ? Previse mi je cudno i konfuzno
od mene ocekuju da nadjem resenje iako to u principu nije moj posao ali tako je to kod nas... help ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.