Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Ubacivanje wireless routera na telekomov MT882, SIFRA SE TRAZI?!?!
STRANA 1 OD 1
Antilohije Ubacivanje wireless routera na telekomov MT882, SIFRA SE TRAZI?!?! 27.03.2013. 14:45 T52444

status: user
broj poruka: 688
Elem imam stari telekomov modem Huawei MT882 i pokusavam da dodam TP-Linkov Wireless Router TL-WR740N ne bih li mogao da koristim wi-fi na lapu.

Najnormalnije sam TP-linka zakacio izmedju telekom modema i kompa i krenuo inastalaciju za debile tipa next-next-next-finish. Medjutim kad stignem da kraja, novi router se ne verifikuje.

U jednom koraku instalacija mi trazi username i passvord od mog ISP provajdera (telekoma). Pretpostavljam da se radi o username-u i sifri sa telekom modema. Interesuje me kako da vidim taj name i pass?! Ako neko ima iskustva.

Ulazio sam u modem na 192.168.1.1 admin/admin i gledao podesavanja ali nisam mogao da nadjem... Procitao neku temu na benchu o tome ali mi nije pomogla... probao nekoliko kombinacija sifri, zvao korisnicki servis (normalno rekli mi da ne znaju...) Tako da... POMOC?!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mjevtic Mislim da ti ne treba nikakva instalacija 27.03.2013. 14:56 #484591

broj poruka: 75
Samo treba podesiti parametre rutera da bi to funkcionisalo kako treba. Ja bih prvo povezao samo ruter sa racunarom putem mreznog kabla, pristupio ruteru sa 192.168.1.1 i promenio mu ip adresu na 192.168.1.2 recimo da se ne bi sudarao sa modemom koji pretpostavljam ima istu adresu. Onda se poveze i modem tako sto se na WAN ulaz na ruteru dovede mrezni kabl iz modema a racunar se poveze na jedan od 4 lan prikljucka na ruteru. Onda pristupi sa 192.168.1.2 ruteru i podesi wireless parametre, SSID, pass i ostalo (mada to mozes i kada je bio samo on prikacen) i to bi trebalo da funkcionise. Nisam siguran da li mozda ruter treba postaviti u bridge mode ali treba probati prvo bez toga pa ako ne radi onda probati bridge mode

offline71 re 27.03.2013. 15:07 #484597

broj poruka: 462
Iz mt882 lan kabl u wan port tp linka i u podešavanju stavi da je dynamic ip.Lan port tp link stavi da mu je adresa na primer 192.168.0.1 ili 192.168.2.1.Posle toga u wireless setting postavi šifru i to ti je to.Imaš klasičan primer konflikta ip adresa.Nikakva posešavanja u mt882 nisu potrebna.
@mjevtic verovatno si mislio da stavi 192.168.2.1 pošto je 192.168.1.2 isti opseg kao na mt882.Bridge mode mu treba jedino ako hoće da mu računari umaju isti opseg kao i mt882,a mislim da mu je to nebitno.

Antilohije ok kao razmisljanje, ali to nije po uputstvu 27.03.2013. 15:09 #484598

uputstvo kaze zakacis za komp, zakacis za modem, ubacis disk i instaliras...
pronasao i papir sa tom korisnickim imenom i lozinkom zapisanim u modemu. Medjutim nije to...

offline71 Re: ok kao razmisljanje, ali to nije po uputstvu 27.03.2013. 15:13 #484599

Uradi kako sam ti napisao,ko šiša uputstvo :) I nije razmišljanje,uradio 100 puta
Pogledaj prvo u emulatoru kako ide
http://www.tp-link.com/resources/simulator/TL-WR740N_v1&v2/index.htm

::
:: uputstvo kaze zakacis za komp, zakacis za modem, ubacis disk i instaliras..
:: pronasao i papir sa tom korisnickim imenom i lozinkom zapisanim u modemu. Medjutim nije to..
Antilohije hvala vam momci 27.03.2013. 15:23 #484601

ipak sam uradio po uputstvu sa tim da tip konekcije nije ppoe nego dynamic IP. Proslo je bez problema... Kao sto je offline rekao...

Sta sam uradio - ne znam, sve bez tog podesavanja...

ali fercera...

offline71 re 27.03.2013. 15:24 #484602

Nema na čemu .PPPOE konekcija bi ti bila potrebna ako bi hteo da ti se taj tp link kači na adsl provajdera,što i ne bi bila loša solucija,obzirom da je taj mt882 dosta slabašan.Koliko imaš računara(uređaja)koji se kače na net?Imaš običaj da pustiš više torenata u isto vreme?
mighty Re 27.03.2013. 15:32 #484604

broj poruka: 1670
koliko ja vidim ovde imate duplo NAT-ovanje, prvo na modemu, pa na ruteru.

Mnogo bi bilo bolje da ADSL prebaciš u bridge mod (pošto ti je ruter broadband, a ne ADSL pa ne možeš da zaobićeš modem), a da na ruteru podesiš pppoe.

Jedino tada moraš one nekulturne i beskorisne majmune iz Telekoma iscimaš da ti daju parametre za konekciju, username i password. što oni ne vole da daju.
offline71 Re: Re 27.03.2013. 15:40 #484607

Baš tako,ali ako je zadovoljan kako mu radi neka ostavi kako jeste.Upravo sam ga zato i pitao u prošlom postu `šta i kako`.Šifru i pass za PPPOE je jako lako izvući iz huawei-a,ne treba nikoga da zove.

:: koliko ja vidim ovde imate duplo NAT-ovanje, prvo na modemu, pa na ruteru
:: Mnogo bi bilo bolje da ADSL prebaciš u bridge mod (pošto ti je ruter broadband, a ne ADSL pa ne možeš da zaobićeš modem), a da na ruteru podesiš pppoe
:: Jedino tada moraš one nekulturne i beskorisne majmune iz Telekoma iscimaš da ti daju parametre za konekciju, username i password. što oni ne vole da daju.
mighty Re: Re: Re 27.03.2013. 15:51 #484610

broj poruka: 1670
OK, davno sam se ratosiljao ADSL-a, po prilično sam izašao iz štosa.

Tim bolje ako se lako izvlače, pošto kad je drugar hteo ovo kući da radi, išao je do Telekom poslovnice, sat vremena se gnjavio sa njima tamo i pisao neki zahtev da mu daju user/pass za konekciju koju plaća, baš je bio bezobrazan, zamislite nije hteo da koristi đubre koje Telekom uvaljuje.

:: Šifru i pass za PPPOE je jako lako izvući iz huawei-a,ne treba nikoga da zove
offline71 re:mighty 27.03.2013. 16:02 #484613

Toliko je jednostavno da je prosto glupo
Ubaciš addon za firefox `show my password`,dođeš u ruteru do njih,samo ih zaplaviš,prikažu se i možeš da ih kopiraš .Tako i ja izvukao moj.Ovo u stvari važi za bilo koji pass ne samo za to.

markopvict u tom uredjaju je upucana sifra u sam FW koji je pisan za Telekom. 27.03.2013. 19:06 #484670

broj poruka: 4515
Imas ovde vise nacina, sa sve slikama. Generalno, radice ti to posao kako si povezao.

http://www.umrezen.in.rs/networking/podesavanje-wifi-rutera-i-adsl-rutera-na-4-nacina/

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Antilohije ljudi hvala vam, namestio sam. 27.03.2013. 20:55 #484709

Nisam nista podesavao, umesto opcije ppoe stavio sam dinamic ip, wizard mi je sam dao neke 2 MAC adrese, ja prihvatio i ono radi... U ovom slucaju nije trazio pass.

Nisam vise nista podesavao iz browsera, lupio sifru za wi-fiu wizardu i to je to. Sad, bolje da vise nista ne cackam, radi dobro...

P.S. Inace markovicu dobar clanak. A verovatno ste svi u pravu. Hvala na pomoci jos jednom!

Antilohije sad, mozda i ne bi bilo lose izvuci name i pass iz huaweia 27.03.2013. 21:04 #484711

ako moze lako shvatljivi tutorial, i`m all 4 it...

Nisam odgovorio na pitanje, imam 2-3 kompa u LAN-u, sada zabodeni na switchu od TP-LINKA i nekoliko lapova i tablet u wi-fi-ju. Torrenti i sav veci download idu uglavnom kroz LAN.

djape7777 Re:Antilohije 28.03.2013. 03:06 #484770

broj poruka: 925

Batice idi u telekom i kazi da ti je crkao modem i dobices bez provere novi sa WiFi-jem cudno je da to roze go*ance jos radi.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs