Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Pomoc oko kupovine antene!
STRANA 1 OD 1
medapanda Pomoc oko kupovine antene! 27.03.2013. 12:21 T52440

status: user
broj poruka: 227
Uzeo bi Wifi antenu,pa mi treba preporuka!
Ja sam neke gledao al se ne razumem sta je tu dobro a sta ne...
U kvartu imam dosta prijatelja sto imaju wifi na koji bi se kacio a nisu bas blizu mene,pa bi zato uzeo neku jacu antenu...
E i jos nesto,da li je moguce sa tom antenom spojiti net na 2 racunara...Preko rutera,ili neceg drugog ?Ili ta antena moze samo za 1 racunar i to da bude direktno spojena..
Do 10 hiljada bi dao za sve,pa preporucite sta je najbolje i najjeftinije!I ako bi moglo za 2 kompa,al ako ne onda nek bude za 1 al da valja...
Tnx!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Zavisi... 27.03.2013. 13:03 #484548

broj poruka: 1352
To mnogo zavisi koliko daleko, imali prepreka, jačine njihovoh signala itd. Najbolje nađi nekog sa dobrim lap topom pa ako uhvetiš bilo kakav signal od nekoh od njih onda nabavi ostalo. Moguće je da ti treba samo običan WiFi USB adapter pa sve do jake Grid antene i nekog extended range rutera. Jednom kada imaš dobar prijem intereneta možeš dalje da razmišljaš ovako je samo gledanje u bob.

medapanda re: 27.03.2013. 13:27 #484554

broj poruka: 227
Kada bih antenu digao na krov od kuce,onda ne bih imao ni jednu prepreku,jer bi je usmerio direktno na zgrade gde su oni.A pokusavao sam sa mobilnim i lap topom od moje kuce ih ne vidim,al kad malo pridjem prema zgradi od napolje onda vidim...Vazdusne linije nema preko 250metara do najdaljeg,a mogu i dosta blize da se kacim na nekih 50-tak metara...

markopvict AirGrid M5 27.03.2013. 14:08 #484570

broj poruka: 4515
To je ujedno i ruter i antena. Ako ti treba na 2.4 uzmi nesto slicno.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: AirGrid M5 27.03.2013. 19:44 #484686

broj poruka: 1352

:: To je ujedno i ruter i antena. Ako ti treba na 2.4 uzmi nesto slicno
To bi bilo idealno, pogotovo što se napaja preko network kabla ali nisam ovde video, samo za 5 GhZ.
Možeš da počneš sa nekim ovakvim :
http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wn722nc/comp_comp_networkadapter/317/287
pa ako nije dovoljno jak signal da dodaš jaču antenu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs