Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Predlog za usb wifi..
STRANA 1 OD 1
komshaa Predlog za usb wifi.. 26.03.2013. 19:34 T52435

status: user
broj poruka: 350
dakle potreban neki usb wifi , ali da ima pdrsku i za xp i w7, naravno ne previse skup
Molim za predloge
Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkodar Tenda ili Netis 26.03.2013. 19:58 #484440

broj poruka: 131
Ovaj: http://itsvet.com/proizvod/netis-wf-2120/comp_comp_networkadapter/1166/436

Ili ovaj: http://itsvet.com/proizvod/tenda-w311mi/comp_comp_networkadapter/702/412
VMARC Zaobidji Tendu 26.03.2013. 21:13 #484452

broj poruka: 9420
Kupi najjeftiniji TP-Link.
PS. Koji god da kupis, imace podrsku za XP i 7.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

komshaa i ja nesto navijam za tp link 26.03.2013. 21:27 #484453

al kako imam jedan 422..v1.1 za kog nema nigde drajvera za w7 moracu neki noviji, ok hvala na predlozima

gilopile ... 26.03.2013. 21:32 #484455

broj poruka: 9459
Odes u prodavnicu i kupis TP Link, onaj koliko imas para i neces pogresiti. Sto se podrske drajvera tice, procitaj na kutiji da li podrzava win7 i to ti je to. Svaki sada koji imaju na lageru bez problema radi na win7. Znaci, sve ti je isto u nekom c. rangu do 1500din.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

komshaa ok 26.03.2013. 21:40 #484456

Hvala, i ja sam tako nesto i mislio.

JovanZ Nadam se da se Komshaa nece ljutiti ako postavim pitanje oko pomenutih wifi-eva 26.03.2013. 21:41 #484457

broj poruka: 3007
da li prave samo ad-hoc mreze ili mogu i da prave mreze u infrastructure modu?
imarkovic Re: Predlog za usb wifi.. 26.03.2013. 23:32 #484473

broj poruka: 18996
ja bih najradije uzeo ovako nesto:
http://www.netiks.rs/tl-wn722n-150mb-s-wireless-24ghz-usb-kartica
imas antenu, sto znaci jaci signal, i izmenjiva je, sto znaci da jos mozes da pojacas signal.. neka ti i ne treba, ali ima kao opcija.. cena je ista kao kod onog malenog prdavca kog mozes lako i da izgubis.

:: dakle potreban neki usb wifi , ali da ima pdrsku i za xp i w7, naravno ne previse sku
:: Molim za predlog
:: Hvala.
spasic87 Re: 27.03.2013. 01:03 #484488

broj poruka: 393

+1 za imarkovicev predlog imam bas ovaj tp link i radi ekstra nemam primedbi.Posebno je dobro sto se antenica skida i mozes da nakacis jacu ako bude bilo potrebno.

MaliAbner Re: Re: Predlog za usb wifi.. 27.03.2013. 01:27 #484490

broj poruka: 7769
Znaci jebes mobilni telefon koji nema spoljnu antenu i da pri tome bude izmenljiva...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ja bih najradije uzeo ovako nesto:
:: http://www.netiks.rs/tl-wn722n-150mb-s-wireless-24ghz-usb-kartic
:: imas antenu, sto znaci jaci signal, i izmenjiva je, sto znaci da jos mozes da pojacas signal.. neka ti i ne treba, ali ima kao opcija.. cena je ista kao kod onog malenog prdavca kog mozes lako i da izgubis
::
:: :: dakle potreban neki usb wifi , ali da ima pdrsku i za xp i w7, naravno ne previse sku
:: :: Molim za predlog
:: :: Hvala.
peconi xm 27.03.2013. 01:30 #484493

broj poruka: 50

Evo mog skromnog iskustva. Vise od godinu dana koristim Blueway usb 150mb/s bgn wifi adapter . Probao sam tri modela TPlinka ( imam dosta njihove opreme i zadovoljan sam!) Ali na kraju sam se opredelio za ovaj po meni skroz noname proizvod. Da bio sam skeptican. Ali prosto nisam mogao ostati ravnodusan, jer je fantasticno odredjivao posao. Ubedljivo mi je davao naj jaci signal (zidovi, krosnje itd). Plus mogucnost skidanja antene . Cena mu je cak bila nesto i niza od tplinka.Ako se dobro secam platio sam ga nekih 16-18e

slika je sa interneta http://i00.i.aliimg.com/img/pb/586/805/449/449805586_081.jpg
imarkovic Re: Re: Re: Predlog za usb wifi.. 27.03.2013. 08:20 #484511

mobilni je mobilni, ako ces ga kod kuce kaciti na wifi pored PC-a, tableta i laptopa, onda je to kretenski. Ovde je rec o WiFi USB kartici, a mobilni ima najslabiju antenu jer je to mobilni. Ako hoces dobar domet, antena je veliki plus, ne znaci da kartice bez antene uopste nece da uhvate signal, vec ce biti slabiji, ne hvataj se odmah za slamku.

:: Znaci jebes mobilni telefon koji nema spoljnu antenu i da pri tome bude izmenljiva..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: ja bih najradije uzeo ovako nesto:
:: :: http://www.netiks.rs/tl-wn722n-150mb-s-wireless-24ghz-usb-kartic
:: :: imas antenu, sto znaci jaci signal, i izmenjiva je, sto znaci da jos mozes da pojacas signal.. neka ti i ne treba, ali ima kao opcija.. cena je ista kao kod onog malenog prdavca kog mozes lako i da izgubis
:: ::
:: :: :: dakle potreban neki usb wifi , ali da ima pdrsku i za xp i w7, naravno ne previse sku
:: :: :: Molim za predlog
:: :: :: Hvala.
komshaa pao je dogovor 27.03.2013. 08:38 #484512

za tp link 722 hvala za predloge

MaliAbner Re: Re: Re: Re: Predlog za usb wifi.. 27.03.2013. 09:23 #484513

broj poruka: 7769
Antena dragi kolega, antena...

Inace covek nije spominjao da mu treba veci domet... bitno da je kompatibilno sa XP i Win7...

Ovaj tvoj kao i vecina TP-Link proizvoda ce biti kompatibilna...

Drugo nije spomenuo ni standard modm/ruter-a na koji ce se kaciti da li je 150 ili 300, ako je 300 sto da ne uzme neki USB WiFi koji moze toliko da se pruzi... ako kopira nesto sa kompa na komp onda ce sve ici mnogo lakse...

Mozda ce se kaciti na komsijin pa mu onda moze pomoci antena...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: mobilni je mobilni, ako ces ga kod kuce kaciti na wifi pored PC-a, tableta i laptopa, onda je to kretenski. Ovde je rec o WiFi USB kartici, a mobilni ima najslabiju antenu jer je to mobilni. Ako hoces dobar domet, antena je veliki plus, ne znaci da kartice bez antene uopste nece da uhvate signal, vec ce biti slabiji, ne hvataj se odmah za slamku
:: :: Znaci jebes mobilni telefon koji nema spoljnu antenu i da pri tome bude izmenljiva..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: ja bih najradije uzeo ovako nesto:
:: :: :: http://www.netiks.rs/tl-wn722n-150mb-s-wireless-24ghz-usb-kartic
:: :: :: imas antenu, sto znaci jaci signal, i izmenjiva je, sto znaci da jos mozes da pojacas signal.. neka ti i ne treba, ali ima kao opcija.. cena je ista kao kod onog malenog prdavca kog mozes lako i da izgubis
:: :: ::
:: :: :: :: dakle potreban neki usb wifi , ali da ima pdrsku i za xp i w7, naravno ne previse sku
:: :: :: :: Molim za predlog
:: :: :: :: Hvala.
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: Predlog za usb wifi.. 27.03.2013. 09:45 #484516

ja bih u svakom slucaju gledao, kao sto i uvek gledam, da dobijem sto vise za date pare, te bih uzeo maximalno dobru ponudu, sto je normalna stvar, a da li cu je koristiti u punom potencijalu ili ne, zavisi od okolnosti koje mozda ne moraju da budu uvek iste, to sam hteo da kazem.

:: Antena dragi kolega, antena..
:: Inace covek nije spominjao da mu treba veci domet... bitno da je kompatibilno sa XP i Win7..
:: Ovaj tvoj kao i vecina TP-Link proizvoda ce biti kompatibilna..
:: Drugo nije spomenuo ni standard modm/ruter-a na koji ce se kaciti da li je 150 ili 300, ako je 300 sto da ne uzme neki USB WiFi koji moze toliko da se pruzi... ako kopira nesto sa kompa na komp onda ce sve ici mnogo lakse..
:: Mozda ce se kaciti na komsijin pa mu onda moze pomoci antena..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: mobilni je mobilni, ako ces ga kod kuce kaciti na wifi pored PC-a, tableta i laptopa, onda je to kretenski. Ovde je rec o WiFi USB kartici, a mobilni ima najslabiju antenu jer je to mobilni. Ako hoces dobar domet, antena je veliki plus, ne znaci da kartice bez antene uopste nece da uhvate signal, vec ce biti slabiji, ne hvataj se odmah za slamku
:: :: :: Znaci jebes mobilni telefon koji nema spoljnu antenu i da pri tome bude izmenljiva..
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: ja bih najradije uzeo ovako nesto:
:: :: :: :: http://www.netiks.rs/tl-wn722n-150mb-s-wireless-24ghz-usb-kartic
:: :: :: :: imas antenu, sto znaci jaci signal, i izmenjiva je, sto znaci da jos mozes da pojacas signal.. neka ti i ne treba, ali ima kao opcija.. cena je ista kao kod onog malenog prdavca kog mozes lako i da izgubis
:: :: :: ::
:: :: :: ::
:: :: :: :: :: dakle potreban neki usb wifi , ali da ima pdrsku i za xp i w7, naravno ne previse sku
:: :: :: :: :: Molim za predlog
:: :: :: :: :: Hvala.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs