Dvostruki kretenizam: 1) nemoguce je (logicki i formalno-pravno)
03.03.2013. 22:23
status: user broj poruka: 10997
teretiti nekoga (u ovom slucaju: korisnika) za nesto sto je posledica ``vise sile`` - to je, u najmanju ruku neustavno
2) taj gownjivi modem sigurno ne kosta ni 30% proklamovane cene... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ovakav ``ugovor`` mogu da sastave samo SVINJE BEZOBRAZNE, u zemlji u kojoj je svinjarski trgovac postao vladar-apsolutista...
Nabavna cena Cisco DP2100 modema je oko 15-20 evra veleprodaja, a na malo kosta oko 35 evra. Ako je ona prava dilerska cena, moze se naci i za 10 evra. TOliko kostaju i svi modemi koji se nabavljaju za kablovske kuce. Bio Thompson ili Cisco.
udar groma u kablovsku zna da napravi mnogo veću štetu.
Mom paši i svaji je udar groma u kablovsku spalio tjuner u poprilično skupom plazma TV-u - TV je radio, ali ni jedan ulaz nije (ni coax, ni hdmi ...), cela tjunerska ploča spržena.
U Srbiji novu tjunersku ploču naravno nisu imali, zvanični servis tražio 500€ da poruče (ceo TV je bio oko 1K), poručili smo i doneli ploču uz mnogo peripetija iz Italije za 3x manje para.
Kablovska naravno nije odgovorna ni za šta, to što nemaju nikakvu zaštitu i što su kablovi razapeti preko krovova i hvataju gromove bolje od gromobrana `nije njihova krivica`.
Jako mi je drago što sam prešao na optiku, kroz nju sem signala ne prolazi ništa drugo :)
Ja sam skoro zamenio isto kablovski modem.Sve sam morao da odnesem originalnu kutiju,ispravljac,lan i usb kabl.Disk nisam mogao da nadjem i naplatili mi 230 kinti.
Ja imam adsl kod Beotela vec oko 3 godine i par puta je umro modem/ruter zbog ko zna cega i uvek su mi dali novi veoma brzo i apsolutno nista nisam u tih par puta morao da platim, sto je i logicno.
Jadni su do jaja. I sta ce oni sa tom opremom kada ima neko vrati? Ja sam prilikom raskida ugovora vratio telekomu modem koji sam arcio 2 god naravno. I sta ce oni da rade sa tim, nije mi jasno? MOdem je bio u ispravnom stanju, mada posto su ovakvi bednici kako ikaom tako telekom zao mi je sto im nisam vratio spaljen modem. Mamu im jebem jadnu. Da daju drugom korisniku, a ovaj mentol da prihvati polovni i izdrkan modem od 1.5e? Jad i crna beda,
Skoro 2 mereca vec `nemaju` da mi zamene modem, a internet vise nemam nego sto ga imam i kad ga imam, brze mi otvara web stranice ova Nokia preko Telenora nego komp na mrtvom SBB-u. Ali imaju dobre fore, po njihovom ja i dalje moram da placam net, punu cenu i ako ga nemam, a racun ce mi umanjiti tek kada dobijem novi modem! Sto moze biti i sledece godine... br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Jbg , mislim da je od mesta do mesta od ljudi do ljudi, uvek ce neko da pljuje neku firmu a drugi da je hvali jer sve je stvar situacije.
Evo npr. ovde u Pancevu svi sa kojima sam ja imao kontakt hvale sbb , sestra moja rodjena ga ima 2 godine i extra je zadovoljna, ja prelazim sa adsl-a na sbb za nedelju dana, pa sad kako mi bude.
ovi iz lelekoma ne gledaju nista, ne provere cak ni koju si verziju modema imao pre... Preko ugovora sam uzeo havajac, zamenio ga sa burazom jer mi je trebao i bezicni net i kad se on skrsio dosli ljudi i zamenili taj TP-link sa nekim novim :D
Ja sam SBB-ov korisnik od 2002, takodje njihov net imam od 2007, do sad nisam imao nekih velikih problema sa njima, al evo sad, prvi problem i libo ih racku, sta god da pitam kad zovem njihov call centar dobijam odgovor `ne znam`, pa koji klinac su u call centru kad ne znaju nista? Rekli da ce biti modemi za nedelju dana i da ce me zvati, proslo skoro 2 meseca i nista, nit` su me zvali, nit` je neko dosao sa modemom, a ja kad zovem njih dobijam `ne znam` kao odgovor, da raskinem ugovor mogu ali moram da im platim unapred i tv i net koji nemam a da zlo bude vece, ugovor mi je istekao u decembru a oni ga automatski produzili za jos jednu godinu. Ja ih pljujem zato sto su prevaranti! br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Jbg jesu cobani tu kod tebe, sta da ti kazem...Tuga. A to za ugovor ako ga nisi citao, a garant nisi pise ako ga sam ne prekines par dana ili mesec pre isteka da se automatski produzije na jos neko vreme, isto to je i za adsl net iptv bla bla...
Da se automatski produzuje ugovor na 12 meseci i nije to problem, problem je sto placam uslugu koju nemam, a to je internet. Kada im je nestao signal pre skoro 2 meseca ceo Vozdovac nije imao net i tv, javljali se ljudi i iz Nisa, Kragujevca, prijavljuju iste probleme. Od tad na svakom kanalu imam 2 bele linije preko ekrana i nemam net, a kad dodje k`o da sam na dial-up, bio serviser njihov i dosao do zakljucka da se zameni modem, otvorio kao neki nalog i od tad tajac.
Sto se tog dela tice apsolutno razumem tvoju muku i podrzavam tvoju extremno opravdano nezadovoljsto. Takva stvar da se razvlaci 2 meseca je sramota, ali sto se tice naplate tu nema kasnjenja i da se odlaze...
U normalnim zemljama kablovi idu pod zemljom a ne preko krovova. Preko krovova je zabranjeno jer je opasno. Ovo sa modemom od 100e i kablovima je krivica drzave, a oni samo iskoriscavaju tu krivicu. A drzava - to smo mi.
Videcu ovih dana da odem do njihove kancelarije na Dusanovcu da popricam sa nekim od njihovih `sefica` jer ocigledno je da od njihovih operatera, servisera i ostalih amatera nema vajde. Ako ni to ne pomogne, videcu sta cu dalje, jer nema sanse da im placam internet koji nemam. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Videcu ovih dana da odem do njihove kancelarije na Dusanovcu da popricam sa nekim od njihovih `sefica` jer ocigledno je da od njihovih operatera, servisera i ostalih amatera nema vajde :: Ako ni to ne pomogne, videcu sta cu dalje, jer nema sanse da im placam internet koji nemam :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: Zar nemože neki od onih starih Motorole modema, oni su Bulletproof. Kod priatelja na čuburi ima jedan koji su zamenili novim, samo problemi, vratio stari i šljaka još uvek ko lud.
Jedan od boljih osecaja u zivotu kad mi je stigao drugi operator kablovske u zgradu i kad sam otisao na nbgd u centralu da odjavim icom cablovsku, pored mene red cekau da potpisu za kablovsku, a snajka na salteru me pita koji su razlozi sto odjavljujete. Mojoj sreci nije bilo kraja -zato sto na pola kanala imate snega,zato sto visenemamkanale nego sto ih imam, zato stvo vam je tehnicka podrska skup morona kojima treba 2 nedelje da izadju na teren i poprave pokidani kabl ZATOO...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.