`Sa danasnjim smart telefonima, pogotov sa Android OS, i situaciji gore, dovoljno je da instaliram jednu od aplikacija za telefon (napravljenih baš u tu svrhu), npr. FaceNiff, i da sačekam trenutak kada ćete pristupiti Vašem FB nalogu. Posle toga, jednim dodirom ekrana, ulogovan sam kao Vi na FB i imam pristup svim Vašim porukama, slikama, postovima, svemu onome što i Vi imate pristup. Pet minuta kasnije, čitam Vaše mailove. Kao krajnji rezultat, imaću kompletnu kontrolu nad Vašim računarom i/ili mrežom. U celoj priči, najmanji problem je što će se neko nakačiti preko Vašeg rutera i surfovati internetom besplatno.` - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
I onda ce oni panicari, sto im je preuzet nalog, da sebi zariju noz u vrat: 1. Ne mogu da zive bez toga 2. Sve prevare i muvanja mogu biti obelodanjene :))
:: `Sa danasnjim smart telefonima, pogotov sa Android OS, i situaciji gore, dovoljno je da instaliram jednu od aplikacija za telefon (napravljenih baš u tu svrhu), npr. FaceNiff, i da sačekam trenutak kada ćete pristupiti Vašem FB nalogu. Posle toga, jednim dodirom ekrana, ulogovan sam kao Vi na FB i imam pristup svim Vašim porukama, slikama, postovima, svemu onome što i Vi imate pristup. Pet minuta kasnije, čitam Vaše mailove. Kao krajnji rezultat, imaću kompletnu kontrolu nad Vašim računarom i/ili mrežom. U celoj priči, najmanji problem je što će se neko nakačiti preko Vašeg rutera i surfovati internetom besplatno. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 ::
Da je to tako lako svako bi bio haker. Inače ako neko ima malo deblje zidove od stana ili kuće signal vrlo teško izlazi van kuće. Recimo kod mene kuća je starije gradnje i zid je debeo otprilike 50-60 cm. Imam signal samo u kući a spolja nema šanse da se neko konektuje.
Drugo, tu je famozna šifra koju svi živi stavljaju i koju nije tako lako zeznuti.
Treće, bagoviti Android telefon protiv 4-jezgarnog kompjutera sa 4 GB RAM-a i antivirusom. Jeste da upoređujem babe i žabe ali ne živimo u filmu gde sa jednim lap topom glavni lik ruši svemoguće vojne sisteme.
Četvrto, ko bi se za ime boga baktao da krade nečiju šifru na fejsu. Evo ja sam lično još dok sam bio u srednjoj školi ukrao preko 30 tih šifara i to mi je bila satisfakcija. Nisam ni jednu zloupotrebio, bilo mi je dovoljno samo da znam da mogu. Na moju nesreću to više ne mogu da uradim :) Zakrpili su Mozillu.
Ček da vidim ovako. Neko se prošeta na jedno 50tak metara do moje kuće sa androidom, spazi moj SSID koji je nešto u slično nekoj višoj bezbenosnoj agenciji, razbije WPA2 i šifru od 24 random karaktera, ubaci trojanca pored AVa i ukrade moju šifru sa FB i sve to na puškometu a da me Who is on my WiFi i još jedan sličan ne obaveste. Pa taj bolje da nosi debeli pancir ili da mu inicijali budu CIA.
Wep se hakuje ispod polasata ( u slucaju da ima prometa na mrezi) Wpa/wpa2 sa WPS on se hakuje za 1~2h dok se sa WPS off moze potrajati i do par dana sa brutovanjem
:: Wep se hakuje ispod polasata ( u slucaju da ima prometa na mrezi :: Wpa/wpa2 sa WPS on se hakuje za 1~2 :: dok se sa WPS off moze potrajati i do par dana sa brutovanjem :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
`Jeste se nalupao za Android 09.02.2013. 17:40 Da je to tako lako svako bi bio haker. Inače ako neko ima malo deblje zidove od stana ili kuće signal vrlo teško izlazi van kuće. Recimo kod mene kuća je starije gradnje i zid je debeo otprilike 50-60 cm. Imam signal samo u kući a spolja nema šanse da se neko konektuje.
Drugo, tu je famozna šifra koju svi živi stavljaju i koju nije tako lako zeznuti.
Treće, bagoviti Android telefon protiv 4-jezgarnog kompjutera sa 4 GB RAM-a i antivirusom. Jeste da upoređujem babe i žabe ali ne živimo u filmu gde sa jednim lap topom glavni lik ruši svemoguće vojne sisteme.`
:: :: Drugo, tu je famozna šifra koju svi živi stavljaju i koju nije tako lako zeznuti ::
U tekstu je rec o nezasticenim Wireless ruterima i uputsvo kako staviti tu sifru koju pominjes. Cinjenica je da postoje takvi nezasticeni ruteri, verovatno iz razloga sto su vlasnici neupuceni i sto ne znaju kako da ih zastite.
Bez WPS-a upaljenog je nemoguce hakovati WPA2,a i kad je on upaljen na novjim modelima rutera ima zastita da posle odredjneog broja pogresnih pinova ruter se zakljuca na odredjeno vreme.Problem je kod WPA2 sifri sto kod nas ljudi stavljaju reci koje ne mogu da se nadju u recnicima pa tako da je hakovanje ne moguce.
:: Wep se hakuje ispod polasata ( u slucaju da ima prometa na mrezi :: Wpa/wpa2 sa WPS on se hakuje za 1~2 :: dok se sa WPS off moze potrajati i do par dana sa brutovanjem :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Znam zato sto sam isprobao,nije tako lako probiti WPA2 zastitu cak i kad je upaljen WPS jer ima dosta faktora,jacina signala,kvalitet signala.Posebno je vazno koji je cip u kartici ja npr koristim Alfa Awus036NHA sa AR9721 cipom koji je se pokazao dobro za rad sa Reaverom i Bully-om.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.