kako se montira konektor za kabal koji ide u wireless karticu?na kartici je muski deo a na konektoru zenski.ako u konektor uguram zicu iz antene oba ce biti muska?? ili zicu iz kabla moram povuci nazad da bi tek zatezanjem sarafa zica dosla u kontakt sa iglicom iz kartice.o tom slucaju zica samo treba da pridje iglici?
Nema tu guranja nikakvog .Koliko ja znam kabl se lemi na taj zenski (SMA) konektor.Na youtube imas ceo postupak montaze cini mi se da je RP/SMA konektor
Na centar kabla ide mali tanak kontakt, njega lagano zalemiš ili krimpuješ. On ide u centar izolaciije. Bužir na kablu ide preko cevčice na masi konektora. Preko toga se krimpuje cevčica. Verovatno izgleda ovako : http://www.kanibal.co.rs/products.php?sgr=12110000&pid=12110004
:: vidi kalav ti kabl treba i kupi gabricki. em je jeftinije em su garant manji gubici na spojevima. krimpje se samo ako bas mora zbog putanje kabla :: :: :: Asus P8H67-M, i5 357 :: 4x4GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: :: Kakve veze ima krimpovanje sa putanjom kabla ? Krimpovanje se vrši na onoj maloj cevčici koja drži bužir kabla za sam konektor, bez toga bi se razdvijili i nebi bilio pravog kontakta.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.