Imam WiFi ruter RT-N16 i nikome ga ne bih preporučio. Sa fabričkim sotverom svako malo se zakuca, a nešto bolje radi sa third party firmware-ovima poput TomatoUSB, Toastman i sl. Negde sam pročitao da preporučuju RT-N56 i da je dobar i stabilan, ali kako je ovaj moj jači model čisto sumnjam 56ica ima te kvalitete. Na kraju sam kupio novi MikroTik wifi ruter i on radi savršeno. Prezadovoljan sam.
Imaš MikroTik-a RB951-2n po ceni od 5720,00 dindži u Nebo ITS-u, Emmi-ju i sl. 400MHz 32 ili 64mb memorija RouterOS 5.22 L4 licenca 1x wan 100 mb/s 4x lan 100 mb/s wifi atheros b/g/n
Za 8 nedelja korošćenja preterao sam u oba smera oko 6-7 TB podataka i extra radi. Ni jednom nije pukla veza, nije se in jednom zaglupeo, restartovao ili dropnuo wan konekciju za korisnike na lan-u, kao što je slučaj sa tp-linkom, asusom i d-linkom.
znam ali za te pare koliko kosta, tplink apsolutno zavrsava posao, neverovatno koliko su stabilni njihovi uredjaji i koliko dobro rade za smesne pare.. a ovaj mikrotik jeste vrhunski uredjaj, ali kosta bre, plus ovaj nema ni antenu, sto znaci da je domet krajcovan..
@daum, Cisco jeste tata kao mrezni uredjaj, ali ovi ruteri za kucne varijante su jako skupe a nisu savrsene.. plus nema antenu ili ima fixnu antenu, a sa izmenjivom kosta preko 100eu.. nema smisla toliko dati za kucnu upotrebu..
:: TP-Link nije loš, ali po istoj ceni uzeti MikroTik je kao da voziš ferari u odnosu na keca ::
Pa pazi, tih 5700 i nije neki iznos, jer npr 1043nd košta više od tik-a, a serije 841/2/3 i 941 se i nisu nešto dobro pokazale u radu, a baciti 3500 - 4700 dinara za tako nešto i nije baš malo. O pouzdanosti neću ništa da pričam pošto imam 1043nd i znam koliko mi je istanjio živce.
:: znam ali za te pare koliko kosta, tplink apsolutno zavrsava posao, neverovatno koliko su stabilni njihovi uredjaji i koliko dobro rade za smesne pare.. a ovaj mikrotik jeste vrhunski uredjaj, ali kosta bre, plus ovaj nema ni antenu, sto znaci da je domet krajcovan. :: :: @daum, Cisco jeste tata kao mrezni uredjaj, ali ovi ruteri za kucne varijante su jako skupe a nisu savrsene.. plus nema antenu ili ima fixnu antenu, a sa izmenjivom kosta preko 100eu.. nema smisla toliko dati za kucnu upotrebu. :: :: :: :: TP-Link nije loš, ali po istoj ceni uzeti MikroTik je kao da voziš ferari u odnosu na keca :: ::
Moze da se podesi sve sto i na Cisco uredjaju sem Cisco proprietary protokola/feature-a. Ja ga koristim kuci... VPN, Traffic Shape, WoL itd... Za home usere bez iskustva, preporuka TP link. Asus ima odlicne uredjaje za home varijantu. Mocni su DualBand, smo nisam imao neka iskustva...
Cisco ozbiljna oprema je keva, mogu da stavim sliku kako masina sa 10% load-a obradjuje pola miliona paketa po sekundi :)))
5700 i 2000 bas i nije neka ista cena :) Za ostalo se, naravno, u potpunosti slazem :) Salu na stranu, to uopste nije isti segment, kao sto i sam rece kec i ferari... Ali normalnom coveku kec zavrsava posao isto kao i ferari.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: TP-Link nije loš, ali po istoj ceni uzeti MikroTik je kao da voziš ferari u odnosu na keca ::
Ma znam bre gde ima da se kupi,nego se ti nisi dobro izrazio,ispalo je kao da porediš bilo koji(pa i onaj od 2500)tp link i mikrotik :)
:: Imaš MikroTik-a RB951-2n po ceni od 5720,00 dindži u Nebo ITS-u, Emmi-ju i sl :: 400MH :: 32 ili 64mb memorij :: RouterOS 5.22 L4 licenc :: 1x wan 100 mb/ :: 4x lan 100 mb/ :: wifi atheros b/g/n :: :: Za 8 nedelja korošćenja preterao sam u oba smera oko 6-7 TB podataka i extra radi. Ni jednom nije pukla veza, nije se in jednom zaglupeo, restartovao ili dropnuo wan konekciju za korisnike na lan-u, kao što je slučaj sa tp-linkom, asusom i d-linkom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.