drugaru istekao ugovor sa tele...mom pa je probao sa wi-fi karticom da navata neki ruter iako ima jedan otkljkucan (i dobar signal) ne moze da ostvari dobru konekciju TJ konektuje se ali ne moze da otvara stranice kada otvorim `status` sent se povecava ali resived je zakucan na 1 kada probamo kod mene zakaci se na moj wi-fi ruter bez problema i sve je ok da napomenem da je win xp a kartica realtekova ne secam se tacno oznake interesuje me da li moze da bude da je konekcija(ta sto hoce sda se zakaci) zasticena na neki drugi nacin da nije sifra hvala unapred na odgovorima
Ne moze, ako je otkljucana onda nije zakljucana i obrnuto
27.01.2013. 11:52
status: user broj poruka: 9420
Los vam je prijem, tj. kvalitet signala. Kupi jedan AP i stavi ga u repeter mode ili iza laptopa napravi paravn od folije za cokoladu. Dok surfuje netom ne sme imati tamnu odecu na sebi. A ti, Zeljko sta mudrujes... Kakav je greh krati od siromasnih i davati bogatima? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
signal je ok (3-4 crte od 5 mogucih) i ne pada drugar je u financijskoj krizi i ne moze klincima da izadje u susret za net dosao je u situaciju imati pa nemati sto je mnogo gore nego da nikad nisu imali net
Ali oni se konektuju, tako da nije MAC filtering u pitanju. Elem, u pitanju je los kvalitet signala (broj crta na garantuje i ostvariv saobracaj) Koju IP adresu dobijas? Mozda mu je iskljucen DHCP pa se IP adresa dodleljuje rucno...? Resenje ti je samo AP. Kada vec ne moze da priusti svojoj deci, onda je opravdano da krade? Lep im primer daje, ali da ne moralisem... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Da se ubacim malo i ja. Elem, zasto se ovde koristi reč `krađa`? O kakvoj se to `krađi` radi? Jel taj neko ko je (valjda svestan toga, a ako nije onda zaista ne bi trebalo ni da koristi internet a ni računar) ostavio otključan ruter na neki način sam odobrio drugima da mu `kradu` internet? No, ovo je krajnje nebitno, bitno je da ti koji hoćeš da nekome `kradeš` internet ne otuđuješ nikakvo dobro od njega već samo na neki način iskorišćavaš njegov jelte internet odnosno ruter odnosno modem, dakle nije ovde reč ni o kakvoj krađi već o tome da ako na ulici nađem 50 evra ili 500 evra ili 55000 evra i uzmem ih u svoj džep ja to nisam UKRAO već sam PRONAŠAO i NARAVNO da ću da ih ISKORISTIM jer čisto sumnjam da taj neko ko na tako loš način vodi računa o svom internetu/parama i zaslužuje da poseduje isti. Dakle, ovaj čovek ovde ništa ne krade, nije pitao da li postoje neki hakerski ili šta ti ja znam kakvi alati za uhakovavanje interneta odnosno wi-fi mreža, a i potpuno ga razumem ako je u finansijskoj krizi što to radi, jbg, ne cvetaju nam svima ruže, a pogotovo ne danas kada je teže dođi do jednog dinara nego do 5 dinara pre nekoliko godina. Još jednom ponavljam, ako neko ko ima wi-fi ruter nije bio u stanju da se natera da se elementarno edukuje o tome šta je to i kako funkcioniše, i ostavi svoj modem otključan, apsolutno ne vidim nijednu jedinu prepreku bilo moralnu bilo bilo kakve druge prirode da mu se taj internet ne `krade`. Pod uslovom da nemaš svoj sopstveni. A termin krađe, pogotovo u IT svetu, je potpuno apsurdan, jer svi mi na neki način krademo, svako od nas krade nečije vreme, nečije živce, nečije ideje, i tako dalje i tako dalje, a na kraju krajeva na prste se može nabrojati procenat `nas` koji koristimo legalan, kupljen, registrovan softver. Dakle, molim vas, reč KRAĐA koristite kada vam neko zaista nešto ukrade, a pre svega mislim na stvari materijalne prirode, na wi-fi radio talase i filmove i muziku i torrente definitivno se taj termin ne može odnositi niti upotrebiti na način da se legalno ilegalno preuzimanje i korišćenje istih podvede pod krađu. Pozdrav.
A tvom prijatelju želim što pre da se finansijski oporavi i da više ne bude prinuđen da `krade`.
Dakle, ako se ti uspešno konektuješ na wi-fi mrežu a nemaš pristup internetu, to ne znači ništa drugo osim da ta mreža nema izlaz na internet, tj. drugim rečima da taj nije ni uplatio internet pa mu ga nisu ni pustili. Meni se lično brdo puta dešavalo da se zakačim na razne mreže i da nemam izlaz na net. Tako da, ili nek uplati sebi net, ili nek se mane ćorava posla i pobrine kako da izađe iz svoje finansijske krize. Gledanje youtube-a i fejsbuk mu u tome sigurno neće mnogo pomoći. Toliko.
:: Elem, zasto se ovde koristi reč `krađa`? O kakvoj se to `krađi` radi? Jel taj neko ko je (valjda svestan toga, a ako nije onda zaista ne bi trebalo ni da koristi internet a ni računar) ostavio otključan ruter na neki način sam odobrio drugima da mu `kradu` internet
Hoćeš da kažeš da kada neko na ulici ostavi otključan auto - smeš u njega da sedneš i da se odvezeš ... daj, molim te, ...
Da je toliko vremena i razmišljanja potrošio kako da zaradi ili kako da preraspodeli to što već zarađuje, već bi našao rešenje da to normalno plati. Ili da se pomiri sa onim što ne može da ima, svejedno. SER0M SE NA LOPOVE, a i na tvoju logiku dq sa ostatkom. Na primer, da ja imam `drugare` uz čiju pomoć i druženje su normalne `elzet` brave prosto prestale da budu brave, već samo kvake. Otvaraju se kao da ih onaj ko ih poseduje nije zaključao. I, šta, sad ja sve sa tim drugarima, uđem u tvoj stan, zaključim kako si kreten koji nije instalirao video nadzor, elektrobrave i blindirana vrata, i popasem ti sve iz stana...jer to nije krađa, to si ti `ostavio` a ja samo koristim, jer, zamisli, ti si bio glup da na bljuvaku rasprodaš imovinu budzašto, pa ću ja da ti pokažem.... a čim ne gledaš tv trenutno, znači da ti ne treba. I slične budalaštine. Mališa, ti si dokaz kako smo nisko pali. I, kad drugi puta bude neko prigovarao kako nas neki ili većina stranaca gleda sa visine, kao nepopravljive lopove, neka se pokrije ušima. Dođe mi da kao jedan naš kolega ovde sa foruma, otključam svoj i par onih koje održavam, i pustim ološe da se zakače, popasem im lozinke i napravim mizeriju od života, facebook profila, braka, ugleda, dece itd... ali, i to je kriminal. Dakle, ako si zaboravio, a ipak i dalje čitaš iako si popeezdeo na moje mišljenje: je-i se sa savetima za krađu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.