imam 2 kompjutera koja su umrezena. Na jednom je sbb-ov modem za internet, a na drugom mogu da koristim internet samo kad je ovaj prvi ukljucen. To mi je problem. Takodje, sbb-ov modem je prikopcan preko USB-a sa se gubi nekoliko puta dnevno. Onda iscupam iz USB-a modem, vratim i opet radi. Sve mi je to veliko cimanje. Koje je najpametnije i najjeftinije resenje? Tj. najjednostavniji i najjeftiniji rooter? Nadam se da nisam mnogo zakomplikovala. Hvala unapred
Pod pretpostavkom da ce da me sahrane od pljuvanja ovde, ja bih uzeo Corega Broadband Router+4port Switch - oko 2.450,00 din. Instalirao sam ih 5 komada i to bas u kombinaciji sa SBB-om, niko se vise nikada nije javio da ima bilo kakvih problema. Mali, beli, lepi, radi, zenski, malo kosta, lak za podesavanje, dobijes i USB flash 64mb (za ukras) uz njega. (nemoj nikome da kazes, ali to je u stvari Allied Telesyn odn. Telesis) Za kucnu upotrebu milina...
Ja sam se vise zezao za to lep, po tome ne kupujes opremu, kad sam otvorio kutiju mislio sam da su kupili nesto za barbiku. Medjutim, ne zuji, ne pregreva se, ne pisti, ako sbb izgubi signal nije mu potreban restart, ne blokira, ne zaglupljuje se, softver mu je jasan i pregledan, ima daleko od minimuma opcija (Auto MDI, Firewall, DHCP, DMZ, PPPoE, NAT, PPTP, PFwd), kad ga protreses nista ne zvecka, na adapteru testo da mozes bilo sta sa jajetom da uradis... Ti slusaj ovde jos sta ti ljudi kazu, pa vidi... Da je 10 masina u pitanju, izabrao bih nesto iz vampirove palete (ono prvo), ali za kucnu upotrebu i 2 masine, cuvaj pare, trebace ti citac kartica :)
:: Nije mi potreban neki extra kvalitet, nego da lepo radi, najjednostavnija moguca varijanta, a i :: najjeftinija. Stvarno je lep...
Onda uzmi sta ti coovek preporucuje... Licno ga nisam koristio, ali je cena u Imtelu 2350din dok ce te Linksys kostati 5250din... Jeste da je ovaj drugi bolji, ali to tebi nije toliko bitno buduci da imas veoma jednostavnu mrezu :)
Prijatelju, oprez je majka mudrosti... Poceo sam da se preslisavam jer mi se racunice opasno ne slazu sa nekim postovima na PCB u poslednje vreme. Znam da smo se svi pre dve-tri godine smejali kako su crkavali neki diskovi, sad ispadose dobri, za jednu od najstrasnijih tvorevina koju sam drzao u ruci i, na zalost, u nekim masinama ispade da je `kartica izuzetnih mogucnosti`, covek trazi da proveri nesto na masini - dobije programcinu sa slonovskim footprintom od koga mu realno treba treba 1 njegov promil, ali verovatno to treba tako... Nego da ti kazem, ta Vista uopste nije toliko losa, ako joj poukidas sve sto smo i onako ukidali kod XP-a, ne radi to uopste grdno. Ne znam za igre, svojevremeno sam se zaglavio u Max Paynu u jednoj prostoriji i od tada se vise ne igram (cini mi se ponekad da sam jos tamo sa sve puskom). Ovo sve ostalo lepo radi... Jedino Certificate export obavezan, za svaki slucaj. Da, pre neki post je bio covek sa zelenim folderima, jesi video, nisam imao duse da napisem tamo da od toga nema nista, nema exportovan efs, nema stari fs xp-a, nema SAM, to jedino moze FBI pa za nekoliko godina. Vreme je da odem sada... Ej, a sta je na kraju sa ADSL-om?
::pre neki post je bio covek sa zelenim folderima, JESI VIDEO,NISAM IMAO DUSE da napisem tamo da od toga nema nista, nema exportovan efs, nema stari fs xp-a, nema SAM, to jedino moze FBI pa za nekoliko godina
Potpuno promasena poenta,nijesi morao da se trudis da me upucujes na Novi Zeland.
`JESI VIDEO,NISAM IMAO DUSE`...(trebao si mi reci,da ne lazem momka...)
Pomislio sam da citam konfesioni esej tipicno modelovanog cinika sa berze...Ali pogled na levi beli - zec i geloso...Nije on...Jeste...I njega je virus nap`o.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.