Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Homegroup problem
STRANA 1 OD 1
cibic Homegroup problem 15.01.2013. 21:15 T51319

status: user
broj poruka: 105
Imam 3 racunara povezana na mrezu. Na jedan mogu da pristupim shareovanim fajlovima, a na druga dva ne mogu izbaci mi: Tou do not have permission to access...Contact your network sdministrator to request access.

Na sva 3 racunara je shareovana particija i u permissions je postavljeno na Everyone i Fullcontrol. Dakle identicno je podeseno.

Da li neko zna u cemu je problem?? Pokusao sam da napravim novu homegroup mada nije pomoglo. Sva 3 su win7 (jedan, kom moze da se pristupi je Raicedition).

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
blackwolf - - - - - - 15.01.2013. 23:13 #468700

broj poruka: 1504
Čini mi se da sam dobijao taj isti error kad sam hteo da se kontektujem na bratov lap top preko wi fi rutera ,uglavnom nije bio instaliran jedan od onih protokola koje možeš da nađeš pod proporties od network adapter-a najverovatnije neki od ova dva `Client for Microsoft Networks` ili `File and printer sharing for microsoft networks`.

http://i50.tinypic.com/2vagll0.jpg

Black Wolf

cibic re: - - - - - - 15.01.2013. 23:33 #468709

Oba su tu...
savatije vatreni zidovi ? antivirusi ? korisnici i ... 15.01.2013. 23:38 #468711

broj poruka: 1121

korisnicke lozinke, simple file sharing u opcijama foldera.... i jos sto sta...

DELL INSPIRON 17R N7110

cibic re 16.01.2013. 00:02 #468727

Vatrenih zidova nema, pogaseno, antivirusi isti kao i pre( a radilo je nekada davno), usera u win nema samo administratori, lozinke u win nema...nista, odustajem.

Kada budem imao malo vremena, reinstall windows-a na sva 3 racunara, malo da se osvezi, pa cemo videti onda.

Hvala u svakom slucaju, a do tada flash u ruke :)
solaja777 ... 16.01.2013. 01:46 #468751

broj poruka: 3277
pc na kom serujesh folder : `Create a new account`-izaberi `standard user` dodeli neko ime na primer `pcberza`
e onda `pcberza` kreiraj password
potom izaberi folder koji zelish serovati pa properties->tab sharing->klik na advanced sharing->cekiraj share this folder->
klik premission->klik na add->u polje za kucanje(enther the object names..) otkucaj: `pcberza`pa klik na chek names -> klik OK-> klikci sve OK .)
Na ovaj nacin napravio si novi akaunt i doticni serovani folder dodelio tom useru...

pc koji pristupa tvom serovanom folderu morace ukucati account u ovom slucaju `pcberza` i naravno sifru...

cibic re: ... 16.01.2013. 23:17 #468958

probao sam i to danas, nece ti to da upali...

Ko zna sta se tu desilo...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs