Problem je u jednom racunaru sa Raic Edition x64, ali to nisam probao ranije, niti sam znao za doticni problem.
P.S Procitao sam 8 tema koje sam nasao na forumu da nisam slucajno nesto zaboravio i resetovao postavke na default, medjutim na jednom radi orig win7 x64, a preko Raic win7 x64 ne radi. Nisam ranije koristio njegovu verziju za umrezenje, tako da ne znam da li nesto fali u instalaciji. U svakom slucaju, hvala. Najgore od svega, vide se folderi obostrano, ali ne mogu da ih kopiram. :/ Mislio sam da sam nesto zaboravio. Mozda neko ima ideju? Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Sta pise u Event log-u za group policy (Event Viewer/Applications and Services/Microsoft/Windows/Group Policy)? Da li si siguran da su dozvole pristupa fajlovima dobro podesene? Proveri da nije neki od servisa iskljucen od koga zavisi serovanje. Mozda ga je Raic poslao u vecna lovista (mislim na servis) :) Mene je jednom zajebavao firewall. Bez njega nikako nije htelo da upali :)
+1 za mogucnost pojave problema ukoliko nije ukljucen win-ov firewall.
30.12.2012. 00:49
status: user broj poruka: 10997
Verify the File (NTFS) Permissions... Ako nista ne bude pomoglo, reinstalisi pomocu ``upgrade`` procedure, tako da nista od postojecih programa neces izgubiti... - - - - - - - - - - - - - - - Po 1000. put, na Forumu, upozoravam: nema potrebe za koriscenjem ``modifikovanih verzija`` window$a (custom-verzija). Sve sto nam je nepotrebno (spijunira, opterecuje resurse itd.) mozemo veoma lako da uklonimo (onemogucimo, pa cak i bukvalno obrisemo) pomocu alata tipa JV16, Process Hacker..., naknadno, po zavrsetku ``normalne`` instalacije. Sta je prednost ovog postupka nad upotrebom custom instalacije? Ako je sve ono sto smatramo nepotrebnim, SAMO ``disejblovano`` (na primer, neki servisi), kasnije, u slucaju da se nesto od toga IPAK pokaze neophodnim, lako ga je vratiti (enable+restart).
Ja sam se nekada davno zaludjivao tim ``kastomizacijama`` (N-Lite, V-Lite, RVM Integrator...). I sta moze da se desi? Pojavi se neki program (third party) koji ``zahteva`` prisustvo neke komponente koja je, avaj!, potpuno uklonjena (recimo, win media player, win messenger)... Takav (third party) program nece hteti da radi jer je autor predvideo postojanje odredjene komponente u sistemu, a njeno naknadno instalisanje verovatno nece biti moguce...
Resenje je jednostavno: Instaliraj normalnu verziju Windows 7.
Potpuno se slazem sa Tortom, to zezanje sa obrezanim Windows-om nije uvek pametna stvar. Jedino ako nemas sta da radis, pa isprobavas sebi kuci, ali ako snimis nekome drugom taj skraceni Windows imaces posle problema. Ja sam se zezao nekada sa NLite-om i modifikacijom Windows XP-a i instalirao ih ortacima i vecito neko snimi neki tamo program kome treba ono sto si izbacio i posle bude: `brate onaj tvoj Windows ne radi`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.