Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Vista home basic i XP SP2
STRANA 1 OD 1
ACID666 Vista home basic i XP SP2 18.07.2007. 14:22 T5040

status: user
broj poruka: 21
Posto imam FSC Amilo sa vistom, pokusavao sam da ga povezem wireless ad hoc vezom sa PC-em, da bi koristio internet preko njega. Uspreo sam da povezem internet preko ccproxy-a i sve je radilo ok. Ali cim sam prekinuo vezu, tj ugasio laptop, i ponovo ga upalio, nije uopste hteo da se poveze na tu istu ad hoc vezu, hteo sam da napravim novu, ali mi je tek iz 10-og puta uspelo, i cim sam ponovo prekinuo vezu isto mi se dogodilo. Kada sam na oba kompa ima XP, sve je bilo ok, a sada nikako. Na pitanje zasto sam menjao xp sa vistom, odgovor je da za xp ne postoje drajveri za taj laptop, ko mi ne veruje nek ode na Siemens-ov sajt i videce to. Pa neke stvari ne mogu da instaliram sa xp-om. Ako je nekome uspelo da napravi permanentnu ad hoc vezu izmedju ta dva operativna sistema, nek napise ovde step by step uputstvo. Bicu mu veoma zahvalan.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
fslobodan KOJI JE MODEL? 18.07.2007. 15:28 #23835

broj poruka: 4
KOJI TI JE TACNO MODEL TOG LAPTOPA? CUDI ME DA NEMA DRAJVERA ZA XP NA NEKOM DRUGOM MESTU. NE VERUJEM DA SU RAZVILI NEKI ULTRA SPECIFICAN CIPSET PA NE MOZES DA NADJES DRAJVERE NA NEKI DRUGI NACIN ZA KONKRETNE UREDJAJE. STA JE PROBLEMATICNO OD DRAJVERA? CIPSET? VGA? LAN?

Equinoxe Re: 18.07.2007. 15:47 #23837

broj poruka: 12057

Model ?

Oglasnik 18.07.2007. 19:14 #23851

broj poruka: 726
Za pocetak - kad ukljucis laptop sa Vistom,trebao bi manuelno da se povezes na ad-hoc mrezu,tj. da je potrazis u listi dostupnih mreza,a ne da se oslanjas na automatski pristup.Dakle - potrazi mrezu koju `hostuje` XP i pristupi.

PS Da li si podesio ad - hoc mrezu kao permanentnu?
ACID666 re: 19.07.2007. 01:04 #23892

broj poruka: 21
Model je Amilo Li 1718. Nasao sam neke priblizne drajvere jednom prilikom, ali nisu bili kompletni pa je neki bus ostao bez drajvera, ako se dobro secam, na tom sajtu je pisalo da ce mi se usb ponasati kao 1 ili 1.1 a ne kao 2.0. Ne mogu da tvrdim jer se ne secam tacno.
A nasao sam neki nacin povezivanja, samo svaki put pravim novu ad hoc vezu i to je to. Svaki put kada sam pokusao da se povezem na staru ad hoc konekciju, xp je pravio jednu, a vista drugu konekciju, s istim imenom, ali sa viste je bila sa zastitom a sa xp-a bez zastite, i identifikovane su kao dve razlicite veze. Jos uvek idem preko ccproxy-a na net, jer je to najlakse i najjeftinije resenje za ovu vrstu povezivanja.
E da u ovoj visti mi je napisano da sa ad hoc vezom imam domet samo 10m. Jel to istina? Jel to vista ogranici, ili to zavisi i od drugih faktora?
Oglasnik 19.07.2007. 02:45 #23899

broj poruka: 726
Ne treba prilikom svakog restarta da pravis novu vezu,vec samo da se vratis na pocetak - kreiraj jednu ad hoc mrezu,daj joj naziv,disableuj automatsko povezivanje na preferiranu mrezu (ako ih imas),i onda se manuelno povezi na mrezu.Doduse,na Visti nijesam pravio ad - hoc mrezu,ali pretpostavljam da je tako.

Druga mogucnost - u Task scheduler postavis netsh.exe sa komandom
connect ssid=Moja mreza name=Moj profil (ovo vazi ako imas samo jednu mrezu) i zahtjevom da se ona izvrsava prilikom podizanja sistema.Ovako ce se mreza startovati automatski - svaki put kad pokrenes racunar.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs