Zdravo. Ovakva je situacija iman dve kuce koje su razmaknute nekih 30-40m u kuci gde mi je pc i gde idem da spavam imam stalan net i po celoj kuci imam wifi. Moje pitanje kako da i u ovoj drugoj kuci imam net sta da uzmem od uredjaja koju ce da hvata od rutera signal i da imam i u drugoj kuci net. Uredjaj koji imam je Tp linkov ruter WR1043ND probavao sam i sa jacim antenama ali ni to nije pomoglo! Hvala unapred na odg.
Ja bih uzeo neki osrednji WiFi ruter i povezao ga UTP kablom do te druge kuce, postavis ga gde ti je najzgodnije da pokriva celu kucu. Mislim da je najbezbolnije resenje.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Trebalo bi u drugoj kući da postaviš AP na pogodnom mestu koji bi bio repeater - nije dovoljno da samo ruter iz tvoje kuće dobaci do druge kuće. potrebno je i da uređaji koji su u drugoj kući imaju dovoljno snage da dobace do TL1043 koji ti je u prvoj.
WiFI je dvosmerna komunikacija, a većina mobilnih i wifi kartica u laptopovima neće upeti to da uradi, tj. da dobaci do rutera, tako da moraš imati repeater.
Koliku povrsinu treba da pokriva? Da li je dvospratna kuca...? Mozda ne mora neka perverzija od rutera... Ako imas kes, onda uzmi jos jedan taj koji imas i resio si problem
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ako ti ne treba velika povrsina, uzmi najjeftini AP i stavi ga u Universal Repeater Mode i imaces WI-FI koliko taj AP moze da dobaci. Ako ti treba veca povrsina pokrivenosti, juri neki AP sa antenom od 5 ili 8 dB. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - HP ProBook 4530s Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000 OS X Mountain Lion 10.8.2
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.