Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Kako da vidim klijente konektovane na wireless?
STRANA 1 OD 1
dbqp Kako da vidim klijente konektovane na wireless? 09.11.2012. 22:13 T50139

status: user
broj poruka: 1368
Imam TP Link TD 854 W adsl ruter i preturao sam po svim menijima i podesavanjima ali nigde ne mogu da vidim ko je nakacen od klijenata preko wirelessa. Gde bi trebalo da stoji to?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
acosuper promjenis svoj nick samo u 09.11.2012. 22:28 #452891

broj poruka: 1207
DHCP i to je to, salim se imas DHCP SERVER tu se vide client list

CPU: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8
GPU: Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS
RAM: KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3
MBO: ASUS Sabertooth 990FX R2.0
HDD:2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0
PSU: Cooler Master

dbqp NEMA! 10.11.2012. 03:45 #452936

broj poruka: 1368
Ne postoji nigde nista sto se zove DHCP server u podesavanjima ovog prokletog kuckastog sucmurastog rutera. Znaci nemoguce je videti listu MAC adresa konektovanu na njega, za razliku od nekih drugih. Samim tim, ako mi je (a hvala Bogu nije) ruter otkljucan ne mogu da znam koliko njih ga trenutno archi...

Serem im se i u TP i u link i u TD a narocito 854 i slovo W

Pisko TP Link... 10.11.2012. 07:29 #452947

broj poruka: 6645
Pre psovanja, proveri da li si se ulogovao kao običan (default glupi) korisnik, ili kao administrator. U ovom drugom slučaju, uvek su dostupne dodatne opcije koje se kriju od default korisnika, pa možda i ta. Često trebaju posebne lozinke a ne samo prosti klik i odabir, tj. od starta logovanje kao Admin i uneti pass...
Kod tp linka, zove se, doduše DHCP ali table... možda ima samo table, za pametnice, a u obliku su hexadecimalnih brojeva od 6 dvoznamenkastih kombinacija brojeva i slova, međusobno rastavljenih dvotačkama. Čisto da prepoznaš ako je neki inventivni žutać to sada nazvao drugačije i smestio u npr. power opcije....

P.S. sad videh naslov.... Kako da vidim klijente konektovane na wireless?

1. pozovi ih na kafu ili pivo, a može i pečenje (ali ne dole kao kod Cige)
2. obećaj im free snimke i poruke sexa sa njihovom ženom, devojkom
3. neki vole i torte... pa probaj s tim

Budale računaju na sreću.

mighty Re 10.11.2012. 09:03 #452954

broj poruka: 1670
Jesi siguran u oznaku ovog tvog, na sajtu ga nigde ne pominju. Jedino gde sam našao da se pominje je ovaj dokument:

http://www.verat.net/pdf/tplink-854w-uputstvo-za-podesavanje.pdf

Gde je Verat pod oznakom TD-854W nazvao TP Link TD-W8901G.

U pitanju je poprilično bazični ADLS ruter, pogledao sam mu manual, ali izgleda da stvarno nema WiFI client listu. Po izgledu menija rekao bih da je poprilično mator model, ne liči ni na jedan koji sam kupio zadnjih par godina, a bilo ih je solidno.

Svi koje sam imao bili su popriličnoi jednostavni, uđeš u Wireless pa u Wireless statistics i vidiš listu klijenata, i na svima je tako, dok kod ovog modela jednostavno toga nema.

gavra RE:Kako da vidim klijente konektovane na wireless? 10.11.2012. 09:08 #452955

broj poruka: 148
Odgovor je: Who Is On My WiFi 2.0.7
http://goo.gl/x1TJH

pozz
gavra
Beograd
mighty Re 10.11.2012. 09:13 #452956

broj poruka: 1670
Ako ti je bitno da pratiš takve stvari, kupi neki normalan ruter sa N standard WiFi-em (obični broadband ruter koji ćeš moći i kasnije da koristuš na kablovskoj, ftth i slično), ovaj ADSL ruter prebaci u bridge mod gde bi ga praktično sveo na ulogu ADSL modema i poveži ga na WAN port od novog rutera.

Koji god noviji pristojan ruter da kupiš imaće daleko više mogućnosti od ove `jeftinoće` koju provajderi dele.

Možeš i raznim SW da pratiš, da radiš ARP spoofing, da probaš da presretneš saobraćaj i pustiš da ti se kače razne budale, pokupiš im lozinke, videš na sajtove koje idu, pa kad pokupiš dovoljno podataka sve im lozinke resetuješ, uništiš profile na FB, staviš da su gay, traže drugu toplu braću i sl :)

Možeš ozbiljno da narušiš nečiji društveni život tako i naučiš ga da se sve u životu plaća.

Sa kolega sam se igrao, ostavili smo otvoren WiFi AP koji je bio rutiran direkno na net i postavili jedan računar da snifuje saobraćaj, u roku od par dana smo imali sigurno 15-ak različitih MAC adresa koje su se kačile na njega, imale saobraćaj. Po informacijma koje smo pressreli bilo je od klinaca do naizgled ozbiljnih ljudi, od kojih očekuješ da bi trebalo da plaćaju net. Naravno nismo uradili ništa, sem što smo im poslali mail `da su upecani` - uglavnom smo im slali sa njihovih sopstvenih mailova, čisto da shvate koliko je nebezbedno koristiti tuđu mrežu.

Ako te interesuje, pročitaj malo o Man-in-the-middle attack:

http://www.windowsecurity.com/articles/understanding-man-in-the-middle-attacks-arp-part1.html
gavra Part 2 - RE:Kako da vidim klijente konektovane na wireless? 10.11.2012. 09:27 #452957

broj poruka: 148
Trial verzija je 30 dana besplatna, a ovo je link za download:
http://www.whoisonmywifi.com/more-info/additional-info/watch-demo-video/

Pozz
gavra
Beograd
imarkovic Re: Kako da vidim klijente konektovane na wireless? 10.11.2012. 10:07 #452961

broj poruka: 18996
..komandom:
start -> run -> cmd /k netstat -n (brze, bez ispisivanja imena, samo adrese)
start -> run -> cmd /k netstat (sporije, sa ispisivanjem hostname-ova)

..ili wireshark(SourceForge):
http://sourceforge.net/projects/wireshark/files/

:: Imam TP Link TD 854 W adsl ruter i preturao sam po svim menijima i podesavanjima ali nigde ne mogu da vidim ko je nakacen od klijenata preko wirelessa. Gde bi trebalo da stoji to
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs