Dogovorio sam se sa drustvom da u mojoj sobi spojim 4 kompa i da picimo neke igrice u lanu i na netu...Imam kablovski net od 10mb i ruter dlink http://goo.gl/LSUQa ... Da li mogu 4 kompa da spojim sa njim da bude sve sa LAN kabelom..3 kompa su windows 7 jedan je windows xp..
Kako mislis softerska jebada?Mislis da umrezim sva 4 kompa? Meni ne treba umrezenje 4 kompa...treba mi da sva 4 kompa dobiju LAN internet...Zbog igrica koje cemo igrati preko neta...Tako da mi ne treba lan igra bez neta...
iako ti ne treba umrezavanje 4 kompa svakako ces to dobiti jer svi idu u isti ruter, nikakvo cimanje, samo boc boc boc i gotovo, svi ce imati net
:: Kako mislis softerska jebada?Mislis da umrezim sva 4 kompa :: Meni ne treba umrezenje 4 kompa...treba mi da sva 4 kompa dobiju LAN internet...Zbog igrica koje cemo igrati preko neta...Tako da mi ne treba lan igra bez neta.. :: :: ::
Loše sam se izrazio. Mislio sam na zajebanciju oko igara, napomenuo si da ćete igrati igre. E pa tu nastaje problem kod nekih igara. Recimo ako igraš igru koja nije original (ako, ne mora da znači da jeste) može da se desi da igre na sva četiri kompa imaju isti serijski broj i da neće jedna sa drugom da rade.
Znam da sam probao na isti način da igram Titan Quest i nije htelo zato što je igra bila izlečena sa istim ključem na oba kompa. Eto, to može da bude mala jebada ali ne bi trebalo da predstavlja neki veliki problem.
Inače što se tiče samog spajanja u LAN to je jednostavno kao što su ti već i rekli. Imaš 10-mbit-a. To je sasvim dobro za onlajn, možete da pikate sa 2.5 mbit-a sasvim solidno.
:: Kako mislis softerska jebada?Mislis da umrezim sva 4 kompa :: Meni ne treba umrezenje 4 kompa...treba mi da sva 4 kompa dobiju LAN internet...Zbog igrica koje cemo igrati preko neta...Tako da mi ne treba lan igra bez neta.. :: :: ::
Evo koji ćeš problem imati, tj. svi vi, AKO sam dobro shvatio, da ni jedan od ta četiri računara neće biti server za tu igru, već da se kačite na neki externi zvanični server (tako ispada po tvom postu gde pominješ internet konekciju koja se deli).,,, Naime, jeba.e vas PING i latencije, najverovatnije. To što vi radite, ako niste mala grupa pedera, ima smisla ako imate zajednički server, ili je neko slavlje u pitanju koje ćete zajebati zevanjem u ekran... inače se to rešava slušalicama, mikrofonom i on-line on-lan komunikacijom članova ganga(m style-a)... Dobro, ako nemaju svi net...? I onda... Tj. nagovaram vas na vaš server i igru u lan-u, to je pravi dobitak i osećaj. Naravno, probajte i ovo, možda je dostupan server odličnog odziva i neće biti zagušenja, ali, ne očekuj isti kvalitet kao kod jednog računara u slučaju deljene-rutirane internet konekcije.
želiš komunikaciju sa serverom na netu, a pominješ samo brzinu downloada... potreban je i adekvatan upload. Bolja varijanta je ovo što ostali pominju da vam je jedan računar server i da sve ostane na lanu bez neta. I stoji da ako nemate 4 različita pirata ili originala da neće moći da radi na tom serveru... osim ako nije u pitanju neka od besplatnih igara
Ako vam ne treba prava mreža nego da svi imate internet sa jednog mesta uzmi samo neki jeftini switch i bocni sve kompove u njega i povezi sa ruterom i presto, svi imate internet. Jedini problem je da svi delite bandwith jedne konekcije pa se usporava.
Ko sto rekose ljudi, bocnes sve kompove u tvoj ruter i svi imaju net + umrezeni ste sto se tice igara, a sto se tice sherovanja particija to mora da se podesi na svim kompovima posebno, a to vas verovatno ne interesuje.
Delite ceo protok to znate verovatno, i najbolje je da instalirate Net Limiter programcic na svaku masinu i da se svaki komp ogranici na 1/4 maxmalnog protoka, jer kad igrate online da neko nema ogromne varijacije pinga.
Realno ako se igrate u lokalu to je super, ali ako se igrate online totalno je besmisleno da se nalazite fizicki na gomili i delite net, kad lepo mozete sve to isto svako od svoje kuce...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.