Koliko je sada Mikrotik dobar i pouzdan izbor za ozbiljnije mreze mereno prema Cisco sistemima? Da li im je oprema kvalitetne izrade i pouzdanosti kao Cisc, a opet je jeftinija.
Da li su dugovecni i ne brljave kao neka mrezna oprema?
Sve zavisi od modela, sto jeftiniji to krace traju, brljave sa vremena na vrema, ali i to ce zavisiti od toga koliko saobracaja imas u mrezi.
npr. meni MT 433 sljaka preko 3 godine bez problema, a 750 je crko posle godinu dana, i bacio sam ga u kantu, jer za drugo i nije.
Vidim da imaju u ponudi i neke modele koji kostaju po 300-400 jura, verujem da je njihova izrada kvalitetnija, ali sa Ciscom ne moze i nikad se nece porediti. Cisco keva.
kao sto kaze kolega, Cisco je Cisco, postoje Alied Telesyn, MT i ostalo, ali Cisco je na vrhu, jedino sto ponekad moze da bude jako specifican, nekom to ne odgovara.
:: Koliko je sada Mikrotik dobar i pouzdan izbor za ozbiljnije mreze mereno prema Cisco sistemima? Da li im je oprema kvalitetne izrade i pouzdanosti kao Cisc, a opet je jeftinija :: :: Da li su dugovecni i ne brljave kao neka mrezna oprema ::
sta je za tebe `veca` mreza :) Ja odrzavam na MT mrezu od 140 radnih stanica i nekoliko servera. Standardne stvari ce raditi pouzdano (proxy filtering, firewall, blockiranje ip-eva). Primetih da oce da zakucava kada ukljucis neki ozbiljniji queue, to dosta opterecuje procesor i hoce da zabada i da se resetuje. Meni se MT mnogo svidja jer je generalno laksi za podesavanje i odrzavanje od Cisca. Mozda ce se popraviti posto su izbacili 6 verziju software-a, mada je to jos uvek rano zakljuciti posto je u RC fazi. Cekamo pa da vidimo...
Da uzmes neku brend masinu neki PIII Intel, 128MB ram je dovoljan, pouzdan je, jedan nas veliki provajder ima MT opremu ipak je provajder, MT moze svasta...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.