O racunarima i opremi znam koliko i svaki standardni korisnik a ceka me zahtevan zadatak pa se zato obracam ovde za pomoc.
Planiram da kupim wireless ruter. Potrebno je da moze da pokrije stan od 75 kvadrata. Medjutim, uskoro se selim u kucu sa dvoristem pa mi je potreban ruter koji ce moci da pokrije 80 kvadrata stana + dvoriste.
Posto u porodici koristimo tri racunara a imamo jedan stampac hocu da stampac povezem bezicno sa sva tri racunara.
Takodje, hocu da sva tri racunara umrezim.
I po mogucstvu da ruter bude na snizenju ili akciji. :) Unapred hvala! Stefan
Koji stampac koristis i da li isti ima mrezni port ili samo USB? ...ili mozda ima i Wi-Fi? - Od ovoga zavisi da li ti treba ruter sa USB portom ili ne. Da li sve racunare hoces da povezes bezicno ili ce neki ici i preko kabla?
Nije bitno koji je internet posto ce uskoro selidba pa lako moze da se desi da na u stanu bude ADSL, a u kuci kablovski internet (ili obrnuto). - S tim na umu, samo `broadband` ruter (on moze i na jedan, i na drugi net).
Ovde u stanu koristim adsl internet, imam nalog kod beotel-a, od njih sam dobio na koriscenje TP LINK-ov 4-oro portni ADSL2+ modem ruter za Aneks B posto u stanu imam ISDN telefonsku liniju.
Posto ne postoje tehnicke mogucnosti za standardnu fiksnu telefoniju u kuci cu imati CDMA bezicnu telefoniju. Preko nje idu internet i TV. I kod njih se na koriscenje dobija gore pomenuti 4-oro portni modem, s tim sto mislim da nije Aneks B.
Sto se tice stampaca, imam HP Laser Jet 1000 series, ali njega planiram da zamenim za neki u boji. Nisam se jos odlucio da li laserski ili ink jet, mozda bude i kombinovani uredjaj skener i stampac, ali u svakom slucaju kupuje se novi stampac u boji. :)
Meni ovaj pokriva stan od ~120m^2, a hvatam stabilan signal i ispred ulaza zgrade (zivim na III spratu): http://goo.gl/WMSV3 Ima i USB port, preko kog ces povezati stampac koji trenutno imas (nov stampac ce verovatno ici preko LAN porta). Ako se slucajno desi da nije dovoljno jak signal, mogu da se stave i malo jace antene. - Ovo 99.9% nece biti potrebno posto je moja zgrada puna armature, a imam pun signal u celom stanu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.