Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Koji Wireless Low Coast ruter najlakše `probija` zidove
STRANA 1 OD 1
arogan Koji Wireless Low Coast ruter najlakše `probija` zidove 16.09.2012. 21:09 T47635

status: user
broj poruka: 535
Pre pola godine sam uzeo nov ruter TR LINK WRD431n. Kablovski modem je u dnevnoj sobi, a laptop u dečjoj sobi. Od optičke vidljivosti dele ih čak 4 zida. Zbog toga, na laptopu signal sa mog rutera nije najjači nego je 4-5 po snazi na spisku detektovanih konekcija. Kad sam uzeo jaču (veću) antenu od 8 dB, jačina signala se ustalila na 4. mestu (3 od 5 crtica) ali je problem ostao isti.
Naime laptom se sam od sebe diskonektuje sa mog rutera i odmah zatim počinje ponovno traženje, pa uspostavljanje veze i posle iminut se uspostavui veza sama od sebe pa se posle 2-3 minuta prekine i tako u krug.
Kad laptop odnesem u dnevnu sobu (otička vidljivot) jačina signala je sih 5 crtica i ceo dan nema prekida.
S obzrom da mi jača antena nije pomogla, a naročito s obzirom da mi rođak traži bilo kakv ruter, mislio sam ovaj da mu ovaj ustupim, a sebi da kupim drugi.

Moje pitanje: Koji ruter mi savetujete (ponavljam ima prepreke i to 4 zida od kojih su dva pregradna a ima i cevi od kuhinje i kupaila). Od komšije sam sam pre 2-3 meseca pozamio neki mali ruter Lynxis (ili Lynxis ne sećam se, to je Cisco ali za kućnu upotrebu), jačina signala nije nije bila jaka (2 od 5 crtica) ali nije prekidao! Na žalost, ovog modela više nema na tržištu, ali čuo sam da je skup.
Za novi ruter spreman sam da platim do 5.000,00 dinara, koji model će mi `činiti posao`?

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ne rizikuj 16.09.2012. 22:02 #441841

broj poruka: 9420
Kupi AP i postavi ga u Repeat mod i stavi negde na sredinu stana. To ce ti sigurno pojacati signal a kosta manje i od rutera i od antene.
F650GS Dakar

imarkovic >> 16.09.2012. 22:13 #441842

broj poruka: 18996
probaj, mozda pomogne: http://www.youtube.com/watch?v=gnMFp4NYXXM

evo ti sablon: http://www.freeantennas.com/projects/template2/

Seerauber re: 16.09.2012. 23:43 #441851

broj poruka: 946
ovaj ce odraditi posao:

http://bit.ly/UbWOhP
MilosNBG ... 17.09.2012. 01:21 #441868

broj poruka: 1586
+1 za AP, mada ce i ovaj ruter da odradi posao. U stanu imam AP, 9db omni antena, signal perfektan svuda, minimum 4 crte (negde prolazi i cetiri zida jer stoji na terasi zbog veze sa drugom zgradom, u rezimu repetitora naravno).

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

MaliAbner Hmmm... 17.09.2012. 09:29 #441885

broj poruka: 7769
@Arogan
Koji ti je ovaj TR LINK WRD431n ?
Nisam nigde nasao ovaj model...

Generalno tebi nije problem ruter, modem ili sta vec imas...

Tebi je problem WiFi na laptopu, on je previse slab da se signal probije kroz pomenuta cetiri zida...
Uzmi neki USB WiFi dongle sa antenom kako bi dobio na kvalitetu signala od laptopa ka tvom ruteru, modemu ili sta vec imas...

To ce sigurno resiti problem, a tako nesto ne bi trebalo da kosta puno...
Ja sam upravo uzeo TL-WN727N da spakujem jednu masinu koja ce se kaciti na kablovski net kroz par zidova i spratne ploce...

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs