PTT net-ov modem Thomson TCM420 nema ruter i moze na njega da se bocne samo 1 komp bilo preko etherneta, bilo preko usb-a. Ideja je dokupiti bezicni ruter i napraviti bezicnu mrezu. Miolio bih da me neko posavetuje koji ruter kupiti i naravno da objasni kako se to podesava i naravno zastiti.
P.S. E nemojte da me kritikujete, nije moje, samo pokusavam da pomognem nekome, a nisam neki strucnjak za net, snalazim se malo sa ovim zicnim mrezama...
odabereš odatle prema tome dali hoćeš da sve vezuješ bezžično (lap, mob, desktop) ili za nešto ti trebaju ethernet portovi (od 0 do 4 porta su na gornjoj stranici).
na PC ti treba ili PCI/PCIe kartica ili USB (što sam koristim jer je praktičnije):
Sam modem omogucava povezivanje 2 kompa. Evo kako glasi u originalu.
This model allows simultaneous connection of two PC`s and enables Ehternet and USB port data traffic bridging.
Kod mene na IKOM-u tako i pise u Cable modem diagnostics. Jedino ako to operater ne omugacava, kod IKOM-a mogu dva. Naravno ako se bas zeli bezicna veza onda bezicni ruter.
Modem moze da radi kao ruter ali samo ako ti provajder dodeli vise IP adresa, ako imas samo jednu dimanicku adresu kao sto svi uglavnom imaju, onda samo uz ruter mozes da radis to sto hoces. Inace modem ima USB i Mrezni izlaz, ako bi ti dodeli 2 IP adrese mogao bi na 2 racunara da imas net.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.