Kolege ,sad imam cudan problem .Naime povezao sam Ruter i modem sve kako treba ,wirelles sljaka i na laptopu i na telefonu ali kad stavim iz rutera LAN kabl u PC koji je ugasen,sve prestane da radi.Nema neta ,nema WLAN lampice da svetili na ruteru.Ikom podrska kaze da je ruter neispravan ili PC ,naravno tako im je najlakse.Pc je nov ,Ruter takodje i sve sljaka dok se ne ubode u lan od PC.Da li mozda imate neki predlog/savet,jer ovako nesto jos nisam video. Pozdrav.
Covek iz IKOM-a je verovatno u pravu. Ubodi LAN kabl u laptop pa vidi sta se desava. Takodje, mogao bi medjusobno da povezes laptop i desktop racunar (bez koriscenja rutera) i na taj nacin ustanovis da li je sve ok sa mreznom kartom na desktop racunaru.
Koji je model rutera? Da li si 100% siguran da je ispravno podesen?
Taj modem je radio istim LAN kablom povezan preko modema na PC skoro 9 meseci.sada sam samo taj kabl gurno u ruter umesto u modem,znaci da mora da radi.Laptop cu da probam preko istog kabla kad dodjem kuci.Ja licno mislim da je mozda neka fora sa MAC adresom ili necim slicnim.Ruter sam podesio prvo rucno a onda sinoc i preko wizzarda da radi u AP modu .On u opcijama ima varijantu da mu se klonira PC mac adresa ali u IKOMu kazu da je to nepotrebno dakle nema onog javljanja MAC adresa njima,kazu to je proslost.
Taj modem je radio istim LAN kablom povezan preko modema na PC skoro 9 meseci.sada sam samo taj kabl gurno u ruter umesto u modem,znaci da mora da radi.Laptop cu da probam preko istog kabla kad dodjem kuci.Ja licno mislim da je mozda neka fora sa MAC adresom ili necim slicnim.Ruter sam podesio prvo rucno a onda sinoc i preko wizzarda da radi u AP modu .On u opcijama ima varijantu da mu se klonira PC mac adresa ali u IKOMu kazu da je to nepotrebno dakle nema onog javljanja MAC adresa njima,kazu to je proslost.
To sto je sve `novo`, i sto je radilo 9 meseci ne igra nikakvu ulogu. Postoje mreze koje rade 10+ godina bez ikakvog problema, a isto tako, problemi mogu da se jave i nakon veoma kratkog vremena. MAC nema nikakve veze sa celom pricom. Pogotovo sto bi u slucaju kloniranja trebao da koristis MAC kablovskog modema, a ne MAC mrezne karte racunara. Ako tebi istovremeno radi internet na telefonu i laptopu probaj ono sto smo vec rekli. Ako istovremeno radi samo jedan povezan uredjaj, a ne oba, znaci da nije dobro podesen ruter. P.S. Oba moda rutera su `AP`, samo sto je jedan AP Client, a drugi AP Router.
To ti je to. Tako ces jedino da ustanovis sta ti ne valja.
F650GS Dakar
:: Covek iz IKOM-a je verovatno u pravu. :: Ubodi LAN kabl u laptop pa vidi sta se desava. Takodje, mogao bi medjusobno da povezes laptop i desktop racunar (bez koriscenja rutera) i na taj nacin ustanovis da li je sve ok sa mreznom kartom na desktop racunaru :: :: Koji je model rutera? Da li si 100% siguran da je ispravno podesen?
jeeeeeeeeeeej jedino sto je trebalo je da se jebeni IKOm modem resetuje ( 2 puta doduse na mrtvo ) Ma sve sam probao,menjao kablove ,portove ,resetovao ruter i pravio konfiguraciju hiljadu puta.Onda resetujem modem i sve proradi.Sad mi radi i wifi i lan u isto vreme.Hvala.Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.