Kolege,ljudi su uzeli 50m net preko IKOMA i pustili po firmi preko pomenutog rutera ..Do sada je bilo 6mb internet i svi laptopovi i dekstopovi su imali sve super.Medjutim sad je je maks brzina preko wireless oko 11 mb .Ja pretpostavljam da mora da se menja komplet oprema.Znaci da se uzme neki N ruter sa 3 antene i takodje laptopovi bi trebali da budu opremljeni sa N karticama a takodje i desktop masine da im se stave kartice sa 3 antene.Ja se nadam da ne gresim.Ako neko ima slicno iskustvo neka pise,svi saveti su dobrodosli.
Medjutim i dalje je isto ,znaci 5 puta je slabiji od 50mb Gledao sam po netu mora da se sprovede N standard za tako nesto ,znaci i ruter i kartice sve mora da bude kompatibilno da bi tako nesto radilo.
Gledao sam ovaj ruter Tp link TL-WR941ND i mislim da je skroz ok jedino mi jos ostaju wirelles kartice za pc.neka peporuka...?
Ako zelis da se vise korisnika kaci bezicno treba ti neki n750... Buduci da se protok deli treba sto bolji n ruter, kartice po racunarima su mahom gbit tako da su oni pokriveni... Bezicne mozes da unapredis ali nema potrebe zato sto oni mogu da guraju po 5-7 Mb/s a noviji i znatno vise a to je vec neki maksimum vase brzine ka netu...
Morate da podizete celu infrastrukturu na n standard, ukljucujuci i wlan kartice na racunarima. Ako su vam neki racunari vezani kablom, njima ne treba nadogradnja, jer kako rece MA, tu LAN kartice pokrivaju punu brzinu, sve i da su 100Mb/s, a uglavnom su 1Gb.
bice ovako : jedan Tp link ruter sad videcu dal 300 ili 450mbps ,onda 3 wifi kartice za pc takodje neke 300mb a ostalo su macintoshi i jos 4 nove toshibe laptopa .E sad gledam po netu moze da se napravi varijanta ovakva.Znaci IKOM modem (50Mb/s) na njega N ruter od 300 ili 450 pa zatim taj ruter kablom od 15m u drugi deo prostorije u taj bivsi WRT54L ruter koji cu da stavim u repeater mod ili access point i naravno G standard.DHCP na njemu off da bi primarni ruter delio adrese i sve ostalo.Samo ne mogu da nadjem da je neko pravio ovako nesto tj zanima me koliko ce taj drugi ruter da propusta signala,da mi ne ubije celu pricu.Pozdrav.
Moze, sve tako kako si naveo. A propustace... Pa onoliko koliko moze, teoreckih 54Mb/s a prakticnih 25-40Mb/s. ukupno, pa to deli na trenutni broj aktivnih konekcija.
F650GS Dakar
:: bice ovako :: jedan Tp link ruter sad videcu dal 300 ili 450mbps ,onda 3 wifi kartice za pc takodje neke 300mb a ostalo su macintoshi i jos 4 nove toshibe laptopa .E sad gledam po netu moze da se napravi varijanta ovakva.Znaci IKOM modem (50Mb/s) na njega N ruter od 300 ili 450 pa zatim taj ruter kablom od 15m u drugi deo prostorije u taj bivsi WRT54L ruter koji cu da stavim u repeater mod ili access point i naravno G standard.DHCP na njemu off da bi primarni ruter delio adrese i sve ostalo.Samo ne mogu da nadjem da je neko pravio ovako nesto tj zanima me koliko ce taj drugi ruter da propusta signala,da mi ne ubije celu pricu.Pozdrav.
Uzeo sam Tp link 10Nrt3 N ruter (mozda nije tacna oznaka nije mi tu kutija) i dve wireless USB kartice takodje tp link (isto 300Mbps) i mogu vam reci da sve radi ekstra.
Problem je doduse sto kod ljudi i dalje stoji stari Tompson modem koji ne propusta vise od 15Mbps,promenice ga IKOM tako da cu prave rezultate znati u toku sledece nedelje kada se promeni modem.Za sad sam namestio taj Tp link u B/g/n mixed modu i stavio sam jedan zxyel na 15m daljine u repeater mod.Gajba je pokrivena signalom skroz.Javicu se cim se promeni ruter kolika ce brzina biti preko wifi.Ja racunam bar 30 bi bilo ekstra.Testitacu taj novi ruter i u mixed i u N modu iskljucivo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.