Večni rat sa mnogo neophodnog a malo keša u džepu.
Provajder bežičnog net-a menja opremu (i već promenio deo opreme na repetitoru). Do kraja godine prelaze na veću brzinu za sve korisnike i obavestiše me da bi mi bilo pametno da počnem da tražim zamenu za svoju antenu i mrežnu karticu koju sam koristio do sada.
Predloženo mi je da nađem nešto ovako kao zamenu: Ubiquiti AirGrid AGM5-1114 5GHz, 11x14`, 23dBi antenna, AirOS, POE-RJ-45 Connector
Sad, da li se može naći nešto takvo ili približnih karakteristika, ali za menje para? Video da se cena kreće preko 100 eura, a to je ipak solidan udarac na kućni budžet.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Ja sam sa dva slična TL-WA5210G-PoE (2.4Ghz oprema) bez dodatnih antena prebacio ćaletu link iz stana do kuće na selu (tačno 5km vazdušnom linijom po Google Earth-u) i radi bez problema već godinu dana.
Jedino ti to treba, u pitanju je spoljni AP sa integrisanom antenom, od njega samo LAN kabl (preporučeno shielded) ide do POE modula koji dobiješ uz njega, a odatle u računar na običnu mrežnu na ploči, dakle izbacaš WiFI karticu.
Ne dolazim niotkuda, i neidem nikuda, a evo me ovde !!!
:: Sad, da li se može naći nešto takvo ili približnih karakteristika, ali za menje para? Video da se cena kreće preko 100 eura, a to je ipak solidan udarac na kućni budžet :
Da sam na tvom mestu,pošto si pomenuo manjak para u džepu,na žalost prisutan kod većine,ja bih najurio,a možda i imaš a ne znaš :),neki matori komp na 300-500mhz,32-64 rama,neki hard najmanji mogući,i lepo sklopio mikrotik mašinu.U njega ubodeš neku pci karticu,obavezno atheros čip,ima ih po 700-800 din po oglasima,kupio antenu za 5ghz,mislim da ih ima za 20-tak eura.Sve se da podesiti vrlo lako i brzo,i mislim da ti je najjeftinija varijanta,naravno pod uslovom da imaš komp.
Koju to karticu na 5GHz imas za 700-800 kinti. gde ??? Jedina kazi ga `jefitinija` kartica koju bi za MTik na 5GHz preporucio nekom je CM9 Ali ta kombinacija ti povlaci PCI na mini adapter, pigtail. Ja bas ne nadjo nesto PCI kartica na 5.8 koje su mi pod MTikom radile a da nisu kenjale nesto.
Slaba vajda od sastavljanja starog kompa, to nemam više. Iskreno, ne bih ni želeo da eksperimentišem i da skarabudžim nešto i time dam univerzalno opravdanje, pa da posle svaki put kada se požalim na neki kvar ili nestanak interneta bude: `To je do tebe.`
Može li i kratak opis razlika između ove koju su mi oni dali kao standard i ostalih antena/ap-ova koje predložiste?
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
I ja sam se dosta dugo čudio gde to ljudi nabavljaju komponente,i to dosta povoljno,a meni ne polazi za rukom?I onda sam otkrio jednu jako dobru stvar a zove se OGLASI Sad ozbiljno,kupio ovde na oglasima naku linsys.Nisam sad kući da ti kažem tačno model,pci je. cvvelle:sa mikrotikom nema eksperimentisanja,u smislu dal će da radi ili ne,podesiš ga i zaboravio si na njega.
Pretražiću oglase, naravno, dobre komponente sam nabaviljao tim putem ranije. Još jednom bih zamolio za objašnjenje koje se tiče razlike među antenama koje ste naveli.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.