Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
mikrotik winbox
STRANA 1 OD 1
Bundeva mikrotik winbox 12.06.2012. 16:26 T46197

status: user
broj poruka: 408
Da li mi neko moze pomoci oko menija. Imam neke konekcije na mikrotiku i hteo bih da vidim dijalog razmene podataka odnosno da vidim koji racunar sa svojim ip sta radi odsnosno koliko vuce podataka i slicno. Da li ima nesto na srpskom od prirucnjika za njihov routerOS?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict zavisi kakav je pristup. Da li su portovi u Brizdu ili Master/Slave... 12.06.2012. 17:25 #424559

broj poruka: 4515
Ako je bridz, mozes da gledas pojedinacno real time protok za svaki port.
Ako je Master/Slave, ne, ali ja recimo imam simple queue, pa po ip adresi limitiram protok i vidim live potrosnju ili kad neki user udara u plafon :)

Takodje mi se crta grafik potrosnje :-)

Za proveru toga, sta ko radi, koristi torch, obavezno poznavanje protokola, portova...

Nije MT za svakoga... Potreban je odredjeni nivo znanja.
Trenutno zurim, ali kasnije veceras mogu da ti odgovorim, samo moras preciznije da se izrazis...

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dinky Re: mikrotik winbox 13.06.2012. 00:52 #424656

broj poruka: 43
Gde se koji racunar kaci i sta radi mozes da vidis iz firewall pa connection, to ti je najjednostavnije , a za to koliko ko vuce ako imas malo racunara simple queue za svaku ip adresu pa prati . Tu ujedno mozes i da limitiras koga i koliko hoces....

Sto se tice upustva na srpskom ne znam bas ali na samom mikrotikovom sajtu imas odlicno uputsvo za veliki broj stvari doduse na engleskom :)

Phenom II X6 1090t 6x3.2GHz
Asus M$A88T EVO
8GB Kingston DDR3 1600 MHz
Gigabyte 550 ti 1GB DDR5
maxtor 160gb + samsung 1Tb

:: Da li mi neko moze pomoci oko menija. Imam neke konekcije na mikrotiku i hteo bih da vidim dijalog razmene podataka odnosno da vidim koji racunar sa svojim ip sta radi odsnosno koliko vuce podataka i slicno. Da li ima nesto na srpskom od prirucnjika za njihov routerOS
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs