Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Potreban savet/komentar na temu novor wifi rutera
STRANA 1 OD 1
SaleB Potreban savet/komentar na temu novor wifi rutera 01.06.2012. 17:06 T46014

status: user
broj poruka: 46
Trenutno imam Pheenet-ov modem i Dlink DI-524 ruter i sve to radi sjajno. Modem ima sedam godina, ruter mozda cetiri ili pet, pa sam odlucio a porazmislim o promeni nekoj. U idealnom slucaju voleo bih da uzmem uredjaj koji objedinjuje modem, wifi ruter b/g/n, gigabitne ethernet portove i usb host, ali koliko sam gledao toga nema.

Znaci modem ostaje dok ne crkne, a ruter bih uzeo obavezno sa giga portovima, a od ostalog sta ugrabim. E sad, moje pitanje, planiram u skorije vreme i zamenu tv-a, a proizvodjaci (konkretno Samsung), spominje neki DLNA certifikat. Ali, nigde nisam nasao objasnjenje da li je neophodno da ruter poseduje DLNA da bi mogla da se podesi komunaikacija i share sa tv-om ili je to samo opcija koja olaksava povezivanje i podesavanje. Ako neko zna clu pricu oko DLNA, molim za objasnjenje. Jer ako mora ruter da bude DLNA, to mi skracuje izbor na 4-5 DLinkova, dva Netgeara i nekoliko Buffalo rutera kojima su svima cene >130eur.

Ja bih voleo da prodjem sa 100eur za ruter. Zamolio bih takodje da mi neko predlozi konkretan model, trenutno mi paznju privlaci TP Link WR2543ND. Treca opcija je da uzmem samo giga svic i da ga zakacim na postojecu mrezu i da imam tri kutije, ali bih to izbegao samo zato sto je u pitanju jos jedna kutija i jos jedna uticnica.

Sta predlazete?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ako te interesuje da li moze smart tv da strimuje film preko wifi-a 01.06.2012. 18:29 #421397

broj poruka: 4515
moze. Ne treba mu za to DLNA sertifikat.

:: Mreže/Internet/Security/Tutorijali - -> https://www.umrezen.in.rs :

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doncocos Mozda ovaj 01.06.2012. 23:00 #421479

broj poruka: 417
http://www.emmi.rs/wireless-ap-bežični-ruter-tp-link-tl-wr2543nd.11.html?productId=21395
SaleB Cemu sluzi uopste DLNA? 01.06.2012. 23:29 #421488

broj poruka: 46
Marko, da li znas koja je svrha DLNA uopste? Da li je to neka glupost tipa samo jos jedna nalepnica ili ima neku svrhu? Sta hocu da kazem, dali dodaje neku funkcionalnost ili samo potvrdjuje da uredjaj ima neku karakteristiku koju i tako i tako ima?

Hvala unapred

drdexi DLNA 02.06.2012. 06:08 #421543

broj poruka: 47
@SaleB
Procitaj, pa odluci
http://multimedia.benchmark.rs/lcd_plazma_televizori/how_to_dlna_podeshavanje_i_koriscenje

U principu, ako se iole razumes u umrezavanje - nece ti biti problem

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs