U kancelariji su tri računara i sada tri štampača od koji su u ovoj priči važna samo dva. Dva računara su sa xp a jedan je sa win 7 Prošle sedmice je kupljen nov štampače i on je stavljen na računar koji ide na sedmici. Štampač koji je bio na njemu je otišao na računar sa xp. Ja sam instalirao drajvere i štampači rade na matičnim računarima ali nisam uspio da ih povežem tj. da sa računara koji rade na xp-u štampam na štampaču koji je povezan na računar koji ide na sedmici a on je najbitniji jer je najmoćniji i najrentabilniji od postojećih.
Kako sam se dobrovoljno prijavio za ovaj posao iako mi to nije struka sad se treba i izvući iz ovog u šta sam upao :D Jel zna neko neki link dobar sa pojašnjenjima kako da mogu da štampam sa računara koji radi na xp-u na štampač koji je prikačen na računar koji radi na sedmici?
U suštini bi trebalo da instaliraš sav potreban software na svakoj mašini za svaki štampač. Onda je dovoljno samo da se share-uje ručno štampač na svakoj mašini. Barem je tako kod mene u firmi radilo. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
da za ovaj najbolji štampač koji je trenutno prikačen na sedmici na kojoj i radi , ja sad za isti taj štampač treba da nadjem drajvere za xp i to instaliram na xp mašini?
Windows 7: Instaliras stampac. Ides u Network and Sharing center. Pa na advanced sharing settings Otvoris Home or Work
U njemu ovo: Network discovery - on File and printer sharing - on File sharing connections - 40 or 56 bit encription Snimis setovanje
Udjes u Devices and printers. Desni klik na stampac i izaberi printer properties Klikni na sharing Shareuj stampac klikni na additional drivers i neka ti budu stilirani x64 i x86 OK, pa opet OK
Udjes u kompjuter pod XP-om. Otvorish My network places Sa leve strane kliknes na view workgroup computers kliknes na microsoft network (koliko se secam) nadjes kompjuter sa nazivom (computer name) pod kojim je sedmica otvoris kompjuter ostavis to sa strane da stoji, a usput ces videti stampac
otvoris printers na XP-u i iz onog prozora gde si nasao stampac (windows 7), samo ga prevuces u printers pod XP-om.
:: :: :: da za ovaj najbolji štampač koji je trenutno prikačen na sedmici na kojoj i radi , ja sad za isti taj štampač treba da nadjem drajvere za xp i to instaliram na xp mašini :: ::
nemam kući sedmicu već su na oba kompa xp. Navika je čudo ali zato tu su problemi u ovakvim situacijama. Sve sam odradio po uputstvu osim što nisam štrikirao ovo x86 jer mi je tražilo drajvere a znam da mi je drajver sa cd-a pravio problem sa antivirusom pa sam skinuo direktno sa sajta proizvodjača za 32-bitnu sedmicu. Bilo kako bilo radi, za sada , nadam se da će tako i ostati.
Još jednom puno hvala.
I da samo da kažem i ovo, ne znam što se tolika fama diže oko bencha, koliko god da je fensi gledano kroz prizmu korisnika sličnim meni, ne služi ničemu. Ne znam šta treba da se uradi da se tamo dobije odgovor.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.