TP-Link TL-WR941ND V3.6 - Potrebna pomoc oko flesovanja preko serijskog porta
STRANA 1 OD 1
luja-88
TP-Link TL-WR941ND V3.6 - Potrebna pomoc oko flesovanja preko serijskog porta
08.05.2012. 19:19
T45614
status: user broj poruka: 1636
Pre neki dan sam uspesno flesovao OpenWrt Backfire 10.03.1 na ruter iz naslova bez prethodnog znanja da se GUI naknadno instalira. - Sve sam uradio uz pomoc instrukcija i informacija odavde: http://goo.gl/swyDB Nije mi bas nepoznat terminal posto koristim i linux ali malo su me bunili portovi pa sam ocigledno nesto zeznuo pri ethernet konfiguraciji i sada nemam pristup ruteru preko UTP kabla. Po ovoj slici http://goo.gl/Joz8D mi je profesionalni elektronicar zalemio konektor na plocu (radio je vrelim vazduhom pa nista nece biti vidljivo na ploci kada skinem isti - zbog garancije, naravno ) i napravio sam kabl 4-pin konektor na RS-232 (bez koriscenja VCC pina posto pise da ne treba, ispravite me ako gresim). E sad stupa na scenu cinjenica da ja nikada nisam radio nista slicno preko serijskog porta pa mi treba dalja pomoc, predlozi.
Gde, sta, kako, koji softver koristiti, kako podesiti COM1 port?
Vidiš ja sam uradio isto to što i ti, samo što ja nisam bio toliko lud da otvaram ruter već sam samo vratio fabrički ruter pa flešovao sa Gargoyle firmwerom. E sad ja imam 841nd v7 za koju sam se isto mučio da nađem firmware koji radi kako treba i podržava moju hv reviziju. Ako ti išta mogu pomoći skokni na gargoyle forum pa vidi i tamo ima što šta.....
@MonkPsycho Zasto lud? Sta podrazumevas pod `vratio fabricki ruter`? Tebi ocigledno nisu jasne neke stvari. Ja vise nemam pristup preko LAN i WAN portova pa je otvaranje rutera neizbezno da bi se pristupilo serijskom portu. OpenWrt koji sam instalirao, radi bez problema na mom ruteru. Problem je sto ja nisam nisam umeo da ga podesim. Pogledacu na forumu da l` ima neko korisno uputstvo.
@markopvict Ok, imam HyperTerminal i na Win7, a imam i PuTTY. Meni je jasno sta treba uraditi ali ne znam kako.
Ako moze nesto detaljnije... Kad pokusam da pristupim, dobijam prazan terminal prozor, bez mogucnosti da kucam komande (i HyperTerminal, i PuTTY). Kao da nemam pristup preko serijskog. Verovatno treba da se menjaju podesavanja za COM1. Ja sam pokusavao sa 115200 8N1: Speed: 115200 Data bits: 8 Stop bits: 1 Parity: none Flow control: none
Da li je ovo u redu? Da li ruter treba da bude u Failsafe modu kada ovo radim ili ne (probavao sam i jedno, i drugo)?
Uspeo sam da se nateram da resim ovo... da, posle 4 meseca .
Posto je nemoguce da ruter direktno povezem sa racunarom preko serijskog porta (nista od ranije prilozenog nije funkcionisalo, ili sam ja toliko glup), odlucio sam da odnesem ruter kod jednog prijatelja, skinem memoriju i upisem firmware preko programatora.
Sada je samo pitanje koji firmware smem da ubacim na taj nacin? Ako sam dobro razumeo, po ovome ne bih smeo da flesujem originalni firmware sa oficijalnog sajta posto on nema `boot` u nazivu: http://goo.gl/fHTUp Da li da se upravljam po tome ili ne? Gde da nadjem odgovarajuci firmware? Da li preko programatora smem da uflesujem isti onaj OpenWrt, koji se trenutno nalazi na ruteru (imam sacuvan taj fajl)?
Bitno mi je da pre odlaska kod tog prijatelja nadjem odgovarajuci firmware i brzo zavrsim posao posto ne zelim da mu bespotrebno trosim vreme, a svejedno nece hteti da mi naplati... Pre nedelju, dve smo tako izgubili skoro ceo dan trazeci dump za moju ves-masinu i nije hteo ni dinar da uzme (zamalo da se posvadjamo oko gluposti :/), pa ne bih da se ponovi slicna situacija.
edit: Ajde ljudi, nemoguce da se niko nije igrao sa ovim...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.