Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Mikrotik router os traffic flow
STRANA 1 OD 1
damirkic Mikrotik router os traffic flow 24.04.2012. 09:25 T45373

status: user
broj poruka: 342
Da li mi neko moze reci kako da iz konzole dijagnostikujem i vidm da li neko gusi mrezu. Svi korisnici su vezani na Mikrotik i sad ne znam kako da vidim u okviru winboxa ako ima problema i koji su. Kako da vidim protkom mreze i koje su sve IP adrese vezane ondnosno aktivne

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ddim dude 24.04.2012. 10:12 #414164

broj poruka: 214
pozdrav,
instaliraj Dude program, dodaj svoj mikrotik ruter, podesi user/pass i onda ces lako moci da pratis stanje svih interface-ova, okupiranost mreze, procesora itd... mnogo preglednije nego winbox. A u winbox-u odes na (ne znam sad napamet, mogu da proverim kad se vratim gajbi) interface i tu imas status i connected clients (tako neshto)... tu mozes da vidis i ko koliko vuche (mislim)...
mikrotik je super dokumentovan, sve shto te interesuje ces naci na njihovom sajtu bez problema!

jel imas routerboard ili si pravio svoj ruter? ako si pravio svoj koja je masina unutra? Ako ti trokira mikrotik ,a sam si ga pravio, proveri opterecenost cpu-a, ako je slab proc (PII itd) onda hoce sve sporo da ide...

pozdrav,

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict nemoj dude za jedan ruter 24.04.2012. 15:57 #414222

broj poruka: 4515
skines winbox i pogledas sliku. Da bi bilo sta resio neophodno je znanje mreznih protokola...

http://www.dodaj.rs/f/3v/5x/28AnVEuB/mtk.png

1 3 5

├┼┼┐

2 4 6 R

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs