Imam wireless long distance antenu wl-1700USB.Signal koji ona moze da povuce nalazi se na drugoj strani stana.Tu konekciju dobijam dzabe za odrzavanje racunara jednom od stanara u zgradi isood mene.Napominjem da je signal nemoguce uhvatiti na bilo kom drugom mestu osim kod prozora u dnevnom boravku.Daljina od racunara,t.j antene do tog mesta je oko 12-13 metara pravolinijski.Receno mi je da mogu produziti kabal na anteni ali da u mom malom mistu takvog kabla nema.Da li znate gde to mogu uzeti i koliko kosta? I uopste da li je tako sta stvarno moguce.Ovo pisem konektovan na neki nekog hg-520 c kog sam capio, i na speed testu mi izlazi 4,8 MB...Antena bas dobro hvata.
To ti je klasicni koaksialni kabal kao sto se stavlja na televizijske antene... Najbolje je rastaviti neku drugu antenicu ako imas (da ne moras da rastavljas ovu antenu ako nesto ne uspes da odradis kako treba)radi onog malog konektora sto se zavrce na ruter i onaj mali kablic u anteni koji je takodje koaksialni kabal samo manjih dimenzija treba zalemiti na produzni koaksijalni i s druge strane koaksijalnog zalemis vrh antenice.. |U ovom slucaju ne preporucuju se duzine kablova vise od 10m..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Antenski koaksijalac ima preveliki otpor, tj. preveliki gubitak jačine signala po metru.
Za pravo rešenje tvog problema se koriste low loss kablovi. Sa muškim i ženskim RP-SMA N tipom konektora. To tebi treba, ali takvo rešenje iako je vrlo kvalitetno i radi posao kako treba, je takođe i dosta skupo. 10-15 metara low loss kabla ti je oko 3500-4500 dinara.
Kao što kaže executor, to može da se odradi i sa klasičnim antenskim koaksijalnim kablom, ali je sva verovatnoća da nećeš dobiti dovoljno pojačanje na drugom kraju, samim tim kao da ništa nisi ni uradio.
Ti konektori koji će ti takođe trebati su RP-SMA konektori N tipa (muški i ženski). Cena istog (po komadu) je oko 200 dinara.
PS: Te kablove, konektore ili već sve zajedno upakovano možeš uzeti u Netiksu npr. Izguglaj detalje.
Da, ima i kvalitetnijih koaksijalaca sa odporom od 50oma dok je klasican antenski 75. Do nekih desetak metara nema tolikih gubitaka koji mogu da smetaju sa ovim obicnim kablom koji kosta oko 10din/m (provereno licno iskustvo sa 10m kabla i yagi antenom konekcija na oko 500-600 metara besprekorna..) i rpsma konektorima sa rastavljene antenice kao jeftino resenje pa ako nece onda nadji low loss od 50oma koji mislim da moze da se nadje za nekih 50din/m i original konektore..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.