Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
pitanje za sifru za logovanje za tp link TL-WN422g
STRANA 1 OD 1
lebo pitanje za sifru za logovanje za tp link TL-WN422g 16.04.2012. 20:55 T45261

status: user
broj poruka: 13
Treba mi pomoc,hoce ortak da mi se prikljuci na moj adsl ruter sa antenicom,on je u kraju i hvata fino moj signal sa tp linkom u naslovu,i koristi taj tp linkow wireless utikity za win xp,ali kolko ja vidim mora u opciji configuure da se podesi wap2 sifra od nekoliko karaktera koja je i meni podesena, pa me buni kad oznacim taj wap (vrstu sifre)koji je i kod mene na modemu,gde onda moram sifru da upisem? Jer vidim da kad ovako aktiviram pronadjenu zakljucanu vezu,ne desava se nista jer je security po defaultu na none..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
komshaa odaberes zeljenu mrezu 16.04.2012. 21:08 #412743

broj poruka: 350
koja ti je dostupna, ides na conect, i pitace te sam za sifru..kucas je i to je to,

pajsgudgud NIsam siguran da sam te razumeo... 16.04.2012. 21:10 #412744

broj poruka: 3741
ali šifru (koji bi ti trebalo da znaš) upisuješ u polje koje ti se pojavim prilikom dvoklika na odabranu konekciju.

Šifra je memorisana na tvom wruteru. Ako je ne znaš napamet uloguješ se na svoj wruter i tu u setovanjima pogledaš koja je šifra postavljena. Izdiktiraš drugaru i on je ukuca.

Ovo poslednje o security na none te nisam skontao.
support normality

Mixx ... 16.04.2012. 21:18 #412746

broj poruka: 2931
malo si konfuzno napisao, ali pokusacu da...
ako na tvom ap-u (ruteru, sta vec) nije ukljucen security, client koji se kaci nece morati da unosi sifru. pozeljno je medjutim da ukljucis wap, iz prostog razloga da ti se ne bi kacio ceo komsiluk. za pristup podesavanjima default adresa je 192.168.1.1 za telekomove rutere user je `admin` pas je `ztonpk` u meniju nadjes wireles/autentication stavis na wpa2, odaberes sifru i to je otprilike to. tu istu sifru das ortaku i kazes mu da batali bagoviti tplink utiliti, windowsow je sasvim ok

sargonv ... 16.04.2012. 21:34 #412748

broj poruka: 82
Sifra na tvom ruteru vec postoji, kako sam ja razumeo? Koji uredjaj-karticu koristi tvoj ortak? TP link wireless mreznu kartu ili sta?

Neka ortak iskljuci taj utility od tp linka, pusti win xp da nadje mrezu(e), pa onda postupi kako ti je komshaa napisao.

lebo vidi.. 17.04.2012. 16:19 #412887

broj poruka: 13
preko tip link utilitija nema klasicnog upisivanja sifre, a i kad prebacim search preko windowsa, otvoti mi dostupne mreze, i sve to fino pise da su zakljucne il ne, ali kad ih izaberem nema opcije da trazi sifru, nego se samo kao prikljucuje, mota ga i na kraju fail (za mreze koje su zakljucane), dok par puta kad je vatao otkljjucane, uloguje se.

Jeste podesena sifra na mon ruteru i ja se na nju kacim laadovina preko telefona,lapa (nravno ukucam sifru).

@mixx - pa ukljucena mi je sifra, sve je to ok, ali kao sto napisah gore, win mi ne da opciju niti izbaci prozorcic gde da upisem sifru..jel postoji neka opcija pri winu da ja ukljucim da on trazi sifru? A tp link utility fino vata mreze, ali sifra mora manuelno da se upise u podesavnjima kojih ima dosta, gde sve generalno i potrefim, al mi nesto promice i on se ne kaci. To verov znaju ovi sto koriste taj Tp linkov shit..

@sargonv - koristi ovaj tl wn22g sa njegovim utilitijem (on ima xp)

sargonv ... 17.04.2012. 20:25 #412926

broj poruka: 82

Ako ni njegov win xp ne moze da se prikljuci (a ti se kacis preko telefona itd), onda je mozda neki bug u njegovom windowsu? Jeste li probali da deinstalirate potpuno taj tp link utility (ali da ostane samo drajver), pa tek onda da sam win xp trazi mreze? Neka proba da ga prebaci u drugi usb, ponovo instalira,...

Ovde imas komplet uputstvo za tp link utility tog uredjaja
http://www.tp-link.com/resources/software/2010773263514.pdf
Mozda ste podesili neki profil u tom tp link utility ili da se kaci samo na odredjene AP preko MAC adrese itd. Jbg... morate citati uputstvo pa pokusati naci koji korak je pogresan...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs