Jel zna neko dal je i koliko stetno zracenje ovih antena za bezicno umrezavanje. Slabo se razumem u tu kompletnu oblast, pa ne znam dal sam se bas tacno izrazio, al recimo ove neke antene sto imaju 18 to neko pojacavanje, dal se to tako zove, kolko su stetne i kolko zrace. Unapred zahvalan.
Zracenje koje emituju wireless mreze/oprema je bezopasno-niskog je inteziteta (inace,znatno je slabije od zracenja mobilnih telefona).Ovo mi je rekao drug,polaznik Cisco wireless akademije,kojeg cu sledeceg mjeseca posjetiti u cuvenoj svajcarskoj klinici za kancerogene bolesti.
Wireless ima zračenje u mikrotalasnom području. To je ono područje koje se koristi i za mikrotalasne pećnice, a to opet znači, da se interferencijom talasa sa molekulima vode (i nekim drugim) energija talasa pretvara u toplotnu energiju. Mobilni telefon ili neki drugi izvor takvog zračenja (do 5W max), u stanju je da PRIBLIŽEN - PRILJUBLJEN uz lice-lobanju, podigne temperaturu mozga za 1 ili malo više stepeni C. To i nije strašno - ukoliko nekome ne padne na pamet da to uradi sa bebom, njena lobanja je znatno tanja - a na delovima je i nema, tako da prirodne zaštite nema, stvaran štetan učinak pretpostavlja se na očni živac i slušni aparat. Wireless... pa, ako je sve u okvirima standarda, onda je uglavnom, OK. I što veći broj u dB za antenu, to je ona usmerenijeg zračenja (dakle, samo se treba ukloniti iz smera u kojem ona zrači najviše) i bezbednija za korišćenje. Tako da ako ti je oprema `original` bez čačkanja ne brini previše. Sve ok? Pa, nije. Likovi kod nas se javno hvale kako su umesto par vatnih predajnika, na wireless nakalemili pojačala i na izlazu dobili i 100W a možda i jače izlaze - snage predaje... e tako nešto u blizini, nije baš poželjno. Nikako se ne sme pomešati KT i UKT područje sa mikrotalasima.
Mene je stalno bolela glava i imao sam povisenu temperaturu sve dok nisam iskljucio AP. Sada mi je mnogo bolje, vise ne svetlim u mraku i mogu mirno da spavam. Rekao je doktor i da ce da mi prodje ova maljavost sa dlanova i tabana.
:: :: :: :: Ovo mi je rekao drug,polaznik Cisco wireless akademije,kojeg cu sledeceg mjeseca posjetiti u cuvenoj svajcarskoj klinici za kancerogene bolesti :: :: :: :: Eh...a,mislio sam da ce se neko nasmijati...:)
ma vi ste svi ludi naplasicete coveka, nece smeti da udje ni u jedan kafic.. kad smo vec kod zracenja, moze li mi neko reci kakvo vrstu zracenja emituje bluetooth i jel se moze smatrati opasnim?
:: :: :: :: ma vi ste svi ludi naplasicete coveka, nece smeti da udje ni u jedan kafic. :: kad smo vec kod zracenja, moze li mi neko reci kakvo vrstu zracenja emituje bluetooth i jel se moze smatrati opasnim
:))))) Kao i kod wireless-a,posledice su fatalne...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.