Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Umrezavanje dva racunara
STRANA 1 OD 1
nenad888 Umrezavanje dva racunara 29.02.2012. 20:31 T44434

status: user
broj poruka: 306
Ak ose neko razume ,sta je svre potrebno da se umreze dva racunara ,treba mi za sevris,da mugu da salju faktore medjusobno i da koriste stampac,net sve sto je potrebno?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 29.02.2012. 21:19 #402994

broj poruka: 4054

najjednostavnije utp tvisted pair kabel ..

ili neki ruter sto je najjednostavnija metoda ..

ili preko dve wifi kartice ..

MaliAbner Re: Umrezavanje dva racunara 01.03.2012. 07:50 #403117

broj poruka: 7769
Treba ti 100E i neki ozbiljniji klinac koji se rauzme u to...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Ak ose neko razume ,sta je svre potrebno da se umreze dva racunara ,treba mi za sevris,da mugu da salju faktore medjusobno i da koriste stampac,net sve sto je potrebno?
::
imarkovic Re: Re: Umrezavanje dva racunara 01.03.2012. 08:57 #403130

broj poruka: 18996
mozda u Kuala Lumpuru, ovde ima finih mladica a i devojcica koje su voljne da odrade tu mreznu infrastrukturu i za jedan domaci sokic, eventualno 10-15eu.

:: Treba ti 100E i neki ozbiljniji klinac koji se rauzme u to..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ak ose neko razume ,sta je svre potrebno da se umreze dva racunara ,treba mi za sevris,da mugu da salju faktore medjusobno i da koriste stampac,net sve sto je potrebno?
:: ::
Dexter013 @nenad 01.03.2012. 09:49 #403137

broj poruka: 17093
Ako tu vec imas internet, kupis najobicniji sviCH, povezes kompove u njega
a svich sa ruterom i imas i internet na svakom kompu + imas i lokalnu mrezu,
a stampac ti sheruje neko ko se bar malo razume i to je to, svi imaju pristup svemu.

Kablovi + svich nece da te kosta sve zajedno vise od 2 500 dinara.

Ako imas win 7 mreza ce biti automatska videce se kompovi samo moraju da se sheruju particije da bi imao 100% pristup,

Ako imas xp na kompovima onda je malkice samo komplikovanije sa adresama racunara gde treba da je poslednji broj za jedan veci od sledeceg kompa, to ti opet neko ko se bar malo razume odradi jako lako.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Re: Re: Re: Umrezavanje dva racunara 01.03.2012. 10:02 #403144

Cinizmu potrebe nema...

Kad uzme ruter, kad uzme print server (ako ne postoji na ruteru), kad na to doda tri UTP kabela...

I ONDA NA SVE TO `FINOG MLADICA ILI DEVOJCICU` ZA 10-15E TO IZADJE 100E...

Nekima treba sve nacrtati, a onda ja ispadnem zatucan... izgubljen u Kraljevu, Leskovcu ili gde god...

Umalo da zaboravi treba dodati i neku srednje dobru pljesku za topli obrok... naravno uz adekvatno pice po zelji instalatera-ke...

:: mozda u Kuala Lumpuru, ovde ima finih mladica a i devojcica koje su voljne da odrade tu mreznu infrastrukturu i za jedan domaci sokic, eventualno 10-15eu
:: :: Treba ti 100E i neki ozbiljniji klinac koji se rauzme u to..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Ak ose neko razume ,sta je svre potrebno da se umreze dva racunara ,treba mi za sevris,da mugu da salju faktore medjusobno i da koriste stampac,net sve sto je potrebno?
:: :: ::
obradmi Re: Re: Re: Re: Umrezavanje dva racunara 01.03.2012. 10:12 #403147

broj poruka: 7720
Kazu da uz pljehu ide najbolje Plsen pivo !.

:: Cinizmu potrebe nema..
:: Kad uzme ruter, kad uzme print server (ako ne postoji na ruteru), kad na to doda tri UTP kabela..
:: I ONDA NA SVE TO `FINOG MLADICA ILI DEVOJCICU` ZA 10-15E TO IZADJE 100E..
:: Nekima treba sve nacrtati, a onda ja ispadnem zatucan... izgubljen u Kraljevu, Leskovcu ili gde god..
:: Umalo da zaboravi treba dodati i neku srednje dobru pljesku za topli obrok... naravno uz adekvatno pice po zelji instalatera-ke..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: mozda u Kuala Lumpuru, ovde ima finih mladica a i devojcica koje su voljne da odrade tu mreznu infrastrukturu i za jedan domaci sokic, eventualno 10-15eu
:: :: :: Treba ti 100E i neki ozbiljniji klinac koji se rauzme u to..
:: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: Ak ose neko razume ,sta je svre potrebno da se umreze dva racunara ,treba mi za sevris,da mugu da salju faktore medjusobno i da koriste stampac,net sve sto je potrebno?
:: :: :: ::
MaliAbner Re: Re: Re: Re: Re: Umrezavanje dva racunara 01.03.2012. 10:19 #403149

U mom slucaju bolje ide Pepsi...

:: Kazu da uz pljehu ide najbolje Plsen pivo !
:: :: Cinizmu potrebe nema..
:: :: Kad uzme ruter, kad uzme print server (ako ne postoji na ruteru), kad na to doda tri UTP kabela..
:: :: I ONDA NA SVE TO `FINOG MLADICA ILI DEVOJCICU` ZA 10-15E TO IZADJE 100E..
:: :: Nekima treba sve nacrtati, a onda ja ispadnem zatucan... izgubljen u Kraljevu, Leskovcu ili gde god..
:: :: Umalo da zaboravi treba dodati i neku srednje dobru pljesku za topli obrok... naravno uz adekvatno pice po zelji instalatera-ke..
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: mozda u Kuala Lumpuru, ovde ima finih mladica a i devojcica koje su voljne da odrade tu mreznu infrastrukturu i za jedan domaci sokic, eventualno 10-15eu
:: :: :: :: Treba ti 100E i neki ozbiljniji klinac koji se rauzme u to..
:: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: :: :: Ak ose neko razume ,sta je svre potrebno da se umreze dva racunara ,treba mi za sevris,da mugu da salju faktore medjusobno i da koriste stampac,net sve sto je potrebno?
:: :: :: :: ::
nenad888 re 01.03.2012. 11:15 #403163

Xa xa xa ovde vidim uvek zanimljivo :) Hvala svima na odgovorima ,ali ako ima neko ko se razume i ko mozo to da odradi za eventualno 10 15 € i domaci sokic :) bilo bi super..... pa jos ako je neka devojcica extra :)) salim se naravno bilo ko moze to da odradi neka ostavi mail i neki kontakt broj
Dexter013 @nenad 01.03.2012. 11:17 #403164

Za pocetak, odakle si?

Dell 22

MaliAbner Re: re 01.03.2012. 11:50 #403174

Za tih 10-15E ce racunar na kome je nakacen stampac morati stalno da radi...
To funkcionise solidno ali nije to to...
Takodje sam to naucio na sopstvenom primeru...

:: Xa xa xa ovde vidim uvek zanimljivo :) Hvala svima na odgovorima ,ali ako ima neko ko se razume i ko mozo to da odradi za eventualno 10 15 € i domaci sokic :) bilo bi super..... pa jos ako je neka devojcica extra :)) salim se naravno bilo ko moze to da odradi neka ostavi mail i neki kontakt broj
nenad888 re 01.03.2012. 12:40 #403188

Iz Beograda.
TA dva racunara rade stalno tokom celog radnog vrmena ali otvoren sam za svaki predlog bitno je da radi stabilno
Dexter013 @nenad 01.03.2012. 12:50 #403190

E jbg...

Ja sam iz Panceva, ima valjda nekoga iz Beograda odavde ko ce ti se vec javiti,
to je smesan posao od 15 minuta, ako vec imas kablove svicher itd...

Dell 22

milans75bg :D 01.03.2012. 13:41 #403218

broj poruka: 43

Treba ti mrezni ruter (TP-Link bi bio ok), 2x LAN kabl (krimpovan na ravno). To je sto se tice materijala. Sto se tice te 2 makine koje treba da bidnu namestene da ferceraju po P.S.-u. Sve u svemu zezancija od najvise pola sata, pod uslovom da su makine u redu (da sad ne nabrajam sta sve moze da podje po zlu). Naravno za kraj, svaki serviser koji ceni do sebe, naplatice vise od 10-15e, jerbo znanje kosta.

Pozdrav
imarkovic Re: re 02.03.2012. 00:32 #403402

sorry na kasnjenju, kupi neki tplink najjeftiniji router, ako se ne snadjes namesticu ti ja to sve fino, ako treba krimp kablova itd.
Naravno, ako hoces na internet, podrazumeva se da imas ADSL modem ili kablovski modem ili sta vec.. ruter ti treba da bi podelio konekcije i internet sa tog modema na ta 2 racunara jer modem ima samo jedan LAN. Ne znam koliko si upoznat, proveri da li imas modem ili router da ne kupujes za dzabe nesto sto vec imas.

mozes na ovaj mail: igor.markovic@comparex.rs

:: Iz Beograda
:: TA dva racunara rade stalno tokom celog radnog vrmena ali otvoren sam za svaki predlog bitno je da radi stabilno
markopvict Re: Re: re 02.03.2012. 02:55 #403413

broj poruka: 4515
De mu dade sluzbeni mail :D

:: sorry na kasnjenju, kupi neki tplink najjeftiniji router, ako se ne snadjes namesticu ti ja to sve fino, ako treba krimp kablova itd.
:: Naravno, ako hoces na internet, podrazumeva se da imas ADSL modem ili kablovski modem ili sta vec.. ruter ti treba da bi podelio konekcije i internet sa tog modema na ta 2 racunara jer modem ima samo jedan LAN. Ne znam koliko si upoznat, proveri da li imas modem ili router da ne kupujes za dzabe nesto sto vec imas
:: mozes na ovaj mail: igor.markovic@comparex.r
:: :: Iz Beograda
:: :: TA dva racunara rade stalno tokom celog radnog vrmena ali otvoren sam za svaki predlog bitno je da radi stabilno
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Re: Re: re 02.03.2012. 07:34 #403415

mahinalno dadoh, zajebo se, sad sam usao da editujem i opet se zaebo, ma sta ima veze nece covek da spamuje valjda

:: De mu dade sluzbeni mail :
:: :: sorry na kasnjenju, kupi neki tplink najjeftiniji router, ako se ne snadjes namesticu ti ja to sve fino, ako treba krimp kablova itd.
:: :: Naravno, ako hoces na internet, podrazumeva se da imas ADSL modem ili kablovski modem ili sta vec.. ruter ti treba da bi podelio konekcije i internet sa tog modema na ta 2 racunara jer modem ima samo jedan LAN. Ne znam koliko si upoznat, proveri da li imas modem ili router da ne kupujes za dzabe nesto sto vec imas
:: :: mozes na ovaj mail: igor.markovic@comparex.r
:: :: :: Iz Beograda
:: :: :: TA dva racunara rade stalno tokom celog radnog vrmena ali otvoren sam za svaki predlog bitno je da radi stabilno
miki069 Sokići 02.03.2012. 09:07 #403420

broj poruka: 1234
Upravo je priča o sokićima i klincima iz kraja uništila bilo kakav posao sa računarima.

Da mu dolazi vodinstalater da namota malo kučine, svi bi rekli spremi najmanje 50 evra za ruke.

Pošto si u Beogradu, neće te izaći jeftinije od 30 evra za ruke.

https://www.bambimobil.blogspot.com

imarkovic Re: Sokići 02.03.2012. 09:24 #403423

druze, ovo nema veze s vezom, zna se sta radi ovlasceni servis a sta pojedinac koji radi na crno, nemoj to da mesas.
I nemoj mesati babe i zabe, kakve veze ima vodoinstalater sa serviserom racunara? Sve je u zavisnosti od posla koji se radi, toliko se i naplacuje, ako ti vodoinstalater otpusava WC solju celo jutro do pola popodneva normalno da ces mu dati 50eu, a ja naplatim toliko od 3 instalacije windows-a u zavisnosti od toga ako se jos nesto podmetne, to sve ukupno traje 4 sata, nekad 3 sto je realno smesna cifra, pa majku mu zar hoces da kazes da je vodoinstalaterska fizikalija laksa od kuckanja tastature?

A znam da ima ljudi koji naplacuju 500din ove stvari, svaka im cast ako uspeju da uracunaju i gorivo i vreme i trud i sve ostalo u tih 500dindzi.

`Posto si u Beogradu nece te izaci jeftinije od 30 evra za ruke`
ovo ti je krajnje individualno, a ja bih sad tebi predlozio kao postenom humanitaristi da dodjes iz Nisa ili N.Sada ili odakle vec coveku to da zavrsis za manje od 30eu ako je to moguce, ja mislim da bi bilo ljubazno s tvoje strane.

:: Upravo je priča o sokićima i klincima iz kraja uništila bilo kakav posao sa računarima
:: Da mu dolazi vodinstalater da namota malo kučine, svi bi rekli spremi najmanje 50 evra za ruke
:: Pošto si u Beogradu, neće te izaći jeftinije od 30 evra za ruke
:: https://www.bambimobil.blogspot.co
peterpan to mozes i sam 02.03.2012. 12:36 #403464

broj poruka: 786

Oba kompa treba da imaju po jednu slobodnu mreznu karticu. Kupis u radnji UTP (LAN) kabla koliko ti treba tj kolika je razdaljina izmedju ta dva kompa i fizicki ih prikljucis. Ostalo je stvar u podesavanjima, seruj po bar jedan folder na svakom kompu, i umrezio si racunare. Moze doci do varijacija u ovom postupku u zavisnosti koji operativni sistem koristis, najlakse je kad su ti oba kompa u windows XP!

Ako treba pomoci, samo javi
imarkovic Re: to mozes i sam 02.03.2012. 12:51 #403471

ali njemu treba i internet, jedino ako ima USB modem pa je nakacen na jedan racunar mora da podeli konekciju, pa stampac itd itd..

:: Oba kompa treba da imaju po jednu slobodnu mreznu karticu. Kupis u radnji UTP (LAN) kabla koliko ti treba tj kolika je razdaljina izmedju ta dva kompa i fizicki ih prikljucis. Ostalo je stvar u podesavanjima, seruj po bar jedan folder na svakom kompu, i umrezio si racunare. Moze doci do varijacija u ovom postupku u zavisnosti koji operativni sistem koristis, najlakse je kad su ti oba kompa u windows XP
:: Ako treba pomoci, samo javi
peterpan Re: Re: to mozes i sam 02.03.2012. 12:59 #403472

broj poruka: 786

:: ali njemu treba i internet, jedino ako ima USB modem pa je nakacen na jedan racunar mora da podeli konekciju, pa stampac itd itd.
:

Evo npr, ja sam umrezen sa burazerom i to preko jedne mrezne karte. Iz moje karte kabl ide u ADSL modem, takodje iz njegove, podesavanja obe kartice su stavljena na automatic, imamo net i lokalnu mrezu. Meni to sljaka
imarkovic Re: Re: Re: to mozes i sam 02.03.2012. 14:01 #403492

pa sta oces ti sad, ti imas router, a jos uvek se ne zna sta dzoni ima

:: :: ali njemu treba i internet, jedino ako ima USB modem pa je nakacen na jedan racunar mora da podeli konekciju, pa stampac itd itd.
:: :
:: Evo npr, ja sam umrezen sa burazerom i to preko jedne mrezne karte. Iz moje karte kabl ide u ADSL modem, takodje iz njegove, podesavanja obe kartice su stavljena na automatic, imamo net i lokalnu mrezu. Meni to sljaka
toothless Pa može da se isplati... 02.03.2012. 14:51 #403509

broj poruka: 3241
možda neko ima krekovanu Bus Plus karticu pa mu je prevoz Dž! :P

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: druze, ovo nema veze s vezom, zna se sta radi ovlasceni servis a sta pojedinac koji radi na crno, nemoj to da mesas.
:: I nemoj mesati babe i zabe, kakve veze ima vodoinstalater sa serviserom racunara? Sve je u zavisnosti od posla koji se radi, toliko se i naplacuje, ako ti vodoinstalater otpusava WC solju celo jutro do pola popodneva normalno da ces mu dati 50eu, a ja naplatim toliko od 3 instalacije windows-a u zavisnosti od toga ako se jos nesto podmetne, to sve ukupno traje 4 sata, nekad 3 sto je realno smesna cifra, pa majku mu zar hoces da kazes da je vodoinstalaterska fizikalija laksa od kuckanja tastature
:: A znam da ima ljudi koji naplacuju 500din ove stvari, svaka im cast ako uspeju da uracunaju i gorivo i vreme i trud i sve ostalo u tih 500dindzi.
:: `Posto si u Beogradu nece te izaci jeftinije od 30 evra za ruke
:: ovo ti je krajnje individualno, a ja bih sad tebi predlozio kao postenom humanitaristi da dodjes iz Nisa ili N.Sada ili odakle vec coveku to da zavrsis za manje od 30eu ako je to moguce, ja mislim da bi bilo ljubazno s tvoje strane.
:: :: Upravo je priča o sokićima i klincima iz kraja uništila bilo kakav posao sa računarima
:: :: Da mu dolazi vodinstalater da namota malo kučine, svi bi rekli spremi najmanje 50 evra za ruke
:: :: Pošto si u Beogradu, neće te izaći jeftinije od 30 evra za ruke
:: :: https://www.bambimobil.blogspot.co
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs