Dobro vece. Uzeo sam veceras ruter tp link tl-wr340g i nemogu da napravim internet da radi kako treba. Naime, imam 2 kompa i ne mogu da dobijem internet ni na jedan komp, a imam wireless. Scientific atlanta 2100 je modem. Povezao sam modem i ruter LANOM, stavio sam u WAN na ruteru. Pa sam povezao oba kompa u lan rutera, i imam wireless na koju nisam pokusao da se konektujem, al nemam internet na kompovima. Sta da radim?
Promeni IP adresu rutera. Imas konflikt, jer su ti iste IP adrese na ruteru i modemu: 192.168.1.1. Raskaci sve, povezi se zicom sa ruterom, udji u njegova podesavanja pomocu nekog internet bovsera kucanjem njegove IP adrese 192.168.1.1, user name i password su admin oba. U sekciji podesavanja za LAN unesi IP adresu 192.168.10.1. Sve pogasi, i raskaci. Povezi modem i ruter. Uplai prvo modem i sacekaj da se podigne, a zatim upali ruter i proradice.
Isti problem sam reshio tako shto sam skinuo najnoviju verziju firmwarea za router i apdejtovao. Pazi da ne skinesh pogreshnu verziju! Bitno je da prochjitash koju verziju rutera imash pa prema tome da nadjesh firmware. Apdejtuj firmware, trazice ti restart rutera, posle toga ima da radi... U pitanju je bio nov TPlink WR340G i kablovski modem Scientific atlanta Pozdrav
:: Dobro vece. Uzeo sam veceras ruter tp link tl-wr340g i nemogu da napravim internet da radi kako treba. Naime, imam 2 kompa i ne mogu da dobijem internet ni na jedan komp, a imam wireless. Scientific atlanta 2100 je modem. Povezao sam modem i ruter LANOM, stavio sam u WAN na ruteru. Pa sam povezao oba kompa u lan rutera, i imam wireless na koju nisam pokusao da se konektujem, al nemam internet na kompovima. Sta da radim ::
Da, ali shto se tiche TPlinka wr340g problem sam reshio apdejtom firmwarea. Drugi nachin, podeshavanja itd. nije uspelo.
:: Koliko puta vise ista tema.. :: Kablovski internet i ruter.. :: :: Prelistajte forum ima jedno dvadeset skoro istih tema.. :: :: Nije ovo draga saveta neko postavi pitanje i dobija zivi odgovor.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.