Nabavio sam ovaj ruter i poveza ga sa kablovskim modemom odmah ispod velikog plazma televizora u dnevnoj sobi. Na toj polici mi mje i DVD sa 5 zvučnija koje ću tek za nekoliko meseci moći da razvučem po uglovima sobe. Kada mi je laptop u dnevnoj sobi, signal je Excelent i komunikacija je `savršena` - 36 ili 54 Mb/s i uvek je na prvom mestu na spisku konekcija.. Međiutim , kada laptop prebacim u dečiju sobu (udaljenost 8 mestara, ali 3 betonska zida + 1 gipsani) signal je low i brzina konekcije je 1 Mb/s. Tada je moj ruter tek na 5. ili 6. mestu po jačini signala, internet je usporen i često se prekida, ponekad se i WiFi konekcija prekine pa moram da idem na `Connect`. Kako da poboljšam kvaliet signala u dečijoj sobi? Mislim da imam nekoliko opcija, ali mesto rutera ne mogu da menjam (sa obe strane televizora su mi prolazi za druge prostorije uokvireni gipsom, i svako provlačenje dodatnih kablova bi pokvarilo estetiku. - Da li bi pomogla nabaka antene of 5 db ili 8 dB umesto fabričke od 3dB, koja je, hvala Bogu, izmenjiva? - Da li bi bio korstan produžni kabl za antenu (kraj kabla se zašrafi u ruter a na drugom kraju je antena koju bi mogao da podignem na gornji deo zida? - Da li postoje neka bolja podešavanja rutera (fabrički je Channel=Auto, dodeli mu sam broj=1, Mode je 11bgn mixed. Kada uđem u bežične konekcije, 3 najjača uređaja imaju isto Channel=1, baš kao i moj. Da li to izaziva koliziju-smetnje? Da li bi odabirom kanala, npr. 6 koga nema na spisku vidljivih veza, svoju vezu stabilizovao, odnosno otklonio smetnje? - Da li bi odabirom starijeg moda, npr. 11b only (11Mb/s) ili 11g only (54 Mb/s) imao stabilniju konekciju, jer mi 150 Mb/s (11bgn mixed) nje potrebno? Pozdrav.
ja imam 741nd i nisam imao do sad probleme sa signalom mozda bi nesto pomoglo ako bi menjao podesavanja (Channel,Mode,Max Tx Rate,...) a mozda bi i antena od 9db pomogla :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646995. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.