Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Adsl + wireless ruter
STRANA 1 OD 1
dasandu Adsl + wireless ruter 23.01.2012. 17:16 T42776

status: user
broj poruka: 10
Cao svima kako se vidi iz naslova treba da uzmem oba rutera odvojeno ili oba u jednom. Sto se tice wireless rutera potrebno mi je da on bude i ap i klijent da mogu da vidim i da se kacim na druge mreze. Wireless ruter mora da ima antenu koja moze da se zameni jer hocu da uzmem 3d korner ili grid antenu da bih mogao da hvatam bas dobar signal pa me i tu zanima vasa preporuka jer vidim da ima da se nadju i za 1000 dinara kucne proizvodnje samo ne znam koliko su dobre. Antenu cu montirati na terasu, 4. sprat je u pitanju ako to nesto znaci a povezivacu 3 racunara sa celom tom opremom.

Citao sam po sajtovima i forumima da neki ruteri koji nisu primarno i klijenti mogu to da postanu posle ubacivanja firmware ali svakako sam hteo ovde da postavim pitanje i da cujem vase predloge. Sto se tice adsl-a tu mislim da nema sta puno da se prica osim sto mi treba za win7 64bit ali dobro kapiram sad svi imaju drajvere. Budzet je 40-50 evra bez antene, nju cu uzimati kasnije posle konsultacija sa vama :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 23.01.2012. 17:54 #393124

broj poruka: 2931
od provajdera (telekom) dobijes hg520, a sto sto se tice kacenja na druge mreze uzmi neki usb adapter sa prikljuckom za antenu

saladin to sve nece da moze sa jedan uredjaj 23.01.2012. 18:00 #393126

broj poruka: 229
ako sam te dobro razumeo ti imas adsl i sad hoces wi-fi router da podeliz bezicno tu konekciju na vise racunara to nije problem imas in u nebu nekoliko modela. a u drugom delu kazes da hoces da se kacis na wirlles mreze za to ti treba ap sa clijent modom moja preporuka Tp-link TL-5110G na nasem trzistu trenutno nema bolje a jeftinije za 2,4 ili kombinacija TL-5110G kao AP / clijent i TL-543G kao sekundarni router / AP / Client

milos666 Da se nadovezem... 23.01.2012. 21:23 #393180

broj poruka: 398
... buraz mi ima gore pomenuti Echolife HG520c modem od Telekoma, a nesto nize niz dvoriste mu je radionica u kojoj bi hteo da hvata net na lap top (udaljenost par desetina metara, plus 2, 3 zida izmedju). Koja bi bila najjeftinija varijanta da ne razvlaci kabl a da bude ok signal? Jel moze na ovaj modem da se nakaci neka dodatna antenica ili sta vec da uradi?

Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs