Instalirao sam winXP SP3 na moju staru ragu i nakon toga prikazuje mi mrežu kao limited or no conectivity! Kako god da utaknem lan kabl, preko rutera ili direktno iz modema ista priča. Generalno sistem prepoznaje mrežnu, via controler ali ja ipak pokušam da i stavim drajvere za tu ploču (asus A7v8x-x) i opet ista priča....terpne, traži ip i opet isto limited! Šta je u pitanju, ima li neko iskustva sa takvim problemom?
1) Ugasi firewall pa vidi sta se desava. 2)U TCP/IP podesavanjima postavi sam ip adresu. 3)flush dns ( Start -> Run -> type cmd - in command prompt, type ipconfig /flushdns)
Jeste da je banalno ali proveri ti druze kablove da li su ispravni, ako imas jos jedan pc bocni u njega pa ako radi kablovi nisu, ja sam imao slicno sranje glavu sam olupao sebi , a ono sve vreme kabal sugavi...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
ma i to sam probao još pre nego što sam se javo ovde....stavim u lap top i sve radi, stavim u drugi kopmp i radi ali samo na ovom ne radi a sve je bilo ispravno pre rušenja sistema. Jeel možda postoji mogućnost da ne radi mrežna?
Pa postoji ali opet ako nista nije dirano nema logike da je tek tako prestala da radi tj. polu radi. Drajver koji ti je bio pre reinstalacije taj bukvalno isti si i sad instalirao?
Kod ASUS ploca zna da nekad zeza speed&duplex! Nekad AUTO NEGOTATION nece da radi kako treba .... Idi na LOCAL AREA CONNECTION pa desni klik PROPERTIES, pa CONFIGURE,pa ADVANCED pa nadji SPEED&DUPLEX pa na padajucem meni-ju promeni u 10Mbps FULL DUPLEX.... pa sacekaj minut i proradice..ako nece tako onda posle probaj HALF DUPLEX ... sve u svemu..tu je resenje 100% jer sam ja tako imao problem na starim ASUS plocama.. pa sam morao tako da namestim da bi proradio net... probaj pa javi... P.S. Ovo nekad proradi i na drugim plocama al uglavnom vazi za starije ASUS ploce . ) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123740 MSI 770-C45 AM3 Athlon x3 445( otkljuchan X4 ) TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz+ 2gb DDR3 Kingston 1333Mhz 2x160GB Maxtor MSI OC 5670 1gb GDDR5 Asus DVD/RW
Nek proba 10Mbps Full Duplex.... ipak VIA je to....
:: Kod ASUS ploca zna da nekad zeza speed&duplex! Nekad AUTO NEGOTATION nece da radi kako treba .... Idi na LOCAL AREA CONNECTION pa desni klik PROPERTIES, pa CONFIGURE,pa ADVANCED pa nadji SPEED&DUPLEX pa na padajucem meni-ju promeni u 10Mbps FULL DUPLEX.... pa sacekaj minut i proradice..ako nece tako onda posle probaj HALF DUPLEX ... sve u svemu..tu je resenje 100% jer sam ja tako imao problem na starim ASUS plocama.. pa sam morao tako da namestim da bi proradio net... probaj pa javi... P.S. Ovo nekad proradi i na drugim plocama al uglavnom vazi za starije ASUS ploce . :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=212374 :: MSI 770-C45 :: AM3 Athlon x3 445( otkljuchan X4 ) :: TakeMS 2x1gb DDR3 1333Mhz+ 2gb DDR3 Kingston 1333Mhz :: 2x160GB Maxtor :: MSI OC 5670 1gb GDDR5 :: Asus DVD/RW :: ::
ne mogu da ga nađem pod tim imenom ali mislim da je to ovo, desni klik na local pa properties,pa configure tamo kod kartice, i onda ima poperties i tamo ima connection type i tu ima tako nešto? Jel to?
Tu sam sve izmenjao i nikako neće.....ako sam bio na dobrom mestu
Probaj ovo. Prvo iskljuci i modem i ruter. Tu gde su ti rekli da menjas full/half duplex, nadji da li imas slucajno green ethernet ili slicno. Ako imas stavi na disabled. Onda na tom istom prozoru izaberi u gornjem desnom uglu power management i odsikliraj allow the computer to turn off this device to save power. Pristekaj lan kabl ako vec nisi i ukljuci modem i ruter.
e evo sad sam se vratio sa slave pa zato nisam pisao! To što si ti printovao imam i ja ali na win 7, na XP-u na tom na kome ne radi lan toga nema, tj bar ga nema tako u tom obliku. Sad mi je trenutno isključen taj komp, sutra kačim slike da vidiš pa da vidimo da li ima rešenja....
Rešim ja da ne kačim slike nego uzmem lepo i stavim win7 i onda uradim to što je filni rekao i opet ništa. Onda uradim ono što je neXus2000 reako i opet ništa!
Kapiram da sad imas W7? Ako je tako, onda otvori network and sharing, klikom na lan konekciju. Kada se otvori klikni levo na adapter settings, desni klik na adapter i klikni diagnose.
:: Rešim ja da ne kačim slike nego uzmem lepo i stavim win7 i onda uradim to što je filni rekao i opet ništa. Onda uradim ono što je neXus2000 reako i opet ništa :: :: :: Au majku mu, šta sad? ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.