Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Najjeftiniji ruter/AP za mali prostor..
STRANA 1 OD 1
JE3A Najjeftiniji ruter/AP za mali prostor.. 20.01.2012. 04:40 T42689

status: user
broj poruka: 913
Cao svima.
Imam ORION wireless internet (mogu da ih pohvalim sto se tice usluge), a povezan mi je sa kompom preko lan kabla.
E sad, hocu da postavim neki ruter ili AP, da bih mogao da kacim i lap u drugoj sobi..
Mislio sam da kupim neku PCI karticu da mi sluzi kao AP ili je mozda bolje da kupim ruter.
Sta mi vi predlazete?
Znaci radijus da je oko 10-tak metara (sto kontam da nije mnogo) i da je sto jeftinije resenje, naravno bezicno jer ce mi lap biti u drugoj sobi.
Da kupujem ruter za 1800 din.,mislim da mi je to mnogo para jer to nije veliki prostor-znaci samo u kuci..

Dajte savet,predlog..

Unapred hvala i pozdrav!

AMD Phenom II X4 945
Gigabyte GA-990XA-UD3
Exceleram 2x4 GB DDR3 1600 MHz Rippler
Samsung 2 TB SpinPoint F4
Gainward GTX 460 1 GB GS GLH
Dell ST2420L
Seasonic SS-750HT
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
luja-88 Re: 20.01.2012. 05:46 #392238

status: user
broj poruka: 1636
Kupuj ruter. Niije mnogo para, a mnogo manje ce te boleti glava.
Sve ostalo su ti privremena resenja i u tim slucajevima su racunari direktno zavisni jedni od drugih. U roku od mesec-dva-tri bi svejedno popizdeo i kupio ruter =].
Ako bas neces da das tih 1800 dindzi, kopaj po oglasima nesto za manje pare.

Inace, i `samo` 10m nekad ume da bude izazov cak i za jace rutere... armirani zidovi cine cuda. Ja u stanu od 110 kvadrata drzim 3 Wi-Fi rutera da bi pokrio svaki cosak, ne moze drugacije jbg. i za bezicni fon imam 2 baze pa ne pokrivaju sve [svaka prostorija mi je Faradejev kavez]... Ako nista drugo, bar znam da sam zasticen od spoljasnjih zracenja =].

edit:
I za Wi-Fi adapter [PCI/USB] bi ti mozda zatrebala jaca antenica pa bi to bilo zanemarljivo jeftinije od rutera [do ~500 RSD].

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs