imam 2 kompa, moj i jos jedan koji keva koristi za posao. Na moj komp je povezan adsl router i na njemu sam ukljucio MAC address filter da bi omogucio drugom kompu pristup internetu preko wireless-a.
Prikljiucio sam printer na moj komp i zanima me da li je izvodljivo, da bez fizickog spajanja kevinog kompa i stampaca, ona koristi stampac?
Da napravim neki `lan` i share-ujem printer koji bi ona koristila sa udaljene lokacije preko mreze, da mi ne donosi usb u sobu kao u kopirnicu da joj stampam...
Najpre, ako mislis na ruter koji je bezicni a ujedno obavlja ADSL funkcije, nebitno je da li se ona kaci kablom ili bez njega ako su masine u jednom scope-u, recimo u okviru network maske 255.255.255.0. Verovatno koristis DHCP server na ruteru kako bi ti automatski dodelio IP adresu. U tom slucaju proveri preko command prompt-a (cmd), kucas ipconfig /all i vidi koju preferred IP ti je dodelio. Na tom kompu na kome je stampac ga share-uj. Potom koristeci UNC polisu u My Computer ukucaj \`IP adresa kompa` i dobices deljene uredjaje i foldere. U slucaju vise naloga potrebno je da koristis: ime kompjutera\administrator za nalog. Nakon toga se lako okacis na stampac i odradis instalaciju drajvera. Kod Win7 je to lakse. Veicna drajvera ima ugrajdeno prepoznavanje udaljenog stampaca i konfogurisanje porta. Takodje, firewall moa da omoguci share polisu. Takodje, mozes da juris deljeni uredjaj u okviru Network Neighbourhood odabirom kompjutera koji mreza prepozna. Svi racunari moraju biti u istoj Radnoj Grupi (WORKGROUP)!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.