Koliko sam ja shvatio, radi se o mreznoj karti koja je predvidjena
09.01.2012. 01:56
status: user broj poruka: 10997
za povezivanje racunara putem optickog kabla (fiberglass). Pitaj ljude u SBB-u ili neke druge `kablovske provajdere` - mozda im treba za neku serversku masinu... Mozda nekome ko se bavi instalisanjem masina za video-nadzor (umrezeni kompovi kojima treba ekstremno veliki protok podataka). Cena ovakvih kartica dostize i 2K Eura...
uu brate ovo kosta kol`ko oces, mora da je izvuko iz nekog servera, uhvati se bas za najskuplju komponentu, iskusno:) napisi tacno oznaku pa da vidimo specifikacije, koju brzinu ima, a ovo je FC opticki interfejs koji u zavisnosti od starosti moze da kosta 800eu pa na gore.. uglavnom znam samo da ovo ne mozes prodati preko limunda, nemoj ni da pomisljas slucajno, mnogo skupa stvarcica.
PS tek sad vidim ovo `8GB`, obicno je ili 1GBit ili 10Gbit, kako 8GB?, ako je 10 G-bitna kartica, onda imas trenutno najbrzu kartu koja postoji koja se koristi obicno za SAN..
i juuuu ... nemojte hledati HP-ove cene njihovih hardvera .. oni najobicnije stvari cene kao pepeljara na lambordziniju .. uz tu cenu ide garancija, tehnicka podrska, i servis .. zato toliko kosta ..
na zalost njegovu .. kada spusti cenu na 100e mozda mu je neki provajder i kupi !!
neka je ponudi ljubisi .. ovaj ce da se rasplace od srece ..
pa da ali te usluge tipa 24/7 su obicno uz servere i onda se puno naplacuju u zavisnosti od podrske koju zelis, a moze i bez tih usluga, to ti je samo opcija, pogledaj cene ovih kartica, nemoj se iznenaditi ako vidis npr. neku za IBM sa najnovijim tehnologijama po ceni od 3k i kusur eura..
:: i juuuu ... nemojte hledati HP-ove cene njihovih hardvera .. oni najobicnije stvari cene kao pepeljara na lambordziniju .. uz tu cenu ide garancija, tehnicka podrska, i servis .. zato toliko kosta . :: :: na zalost njegovu .. kada spusti cenu na 100e mozda mu je neki provajder i kupi ! :: :: neka je ponudi ljubisi .. ovaj ce da se rasplace od srece . :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.