Koji ruter da kupim? Netgear WNR2000v2 ili nešto drugo?
STRANA 1 OD 1
toothless
Koji ruter da kupim? Netgear WNR2000v2 ili nešto drugo?
04.01.2012. 22:20
T42403
status: user broj poruka: 3241
Treba mi za kablovski net, oba kompa su povezana kablom, i tako i planiram da ih ostavim.Ne planiram uskoro nikakav laptop ni slično, pa mi wi-fi nije toliko bitan da li je B, G, N,... mada vidim da su cene običnih i wi-fi slične. Pošto je postojeći Planet posle nekih 7 godina počeo da traži panaiju, tj. zabada povremeno, polako planiram da ga zamenim.Probao update firmware-a, ali jednostavno, već je odslužio svoje i isplatio se višestruko.Ne bi bilo toliko iritantno povremeno zabadanje rutera, da mi ne zabode baš kada sam usred partije COD4 online ili na skajpu.Zato će da radi čekić uskoro, čim kupim drugi. Vidim da Zooro sa Bencha ima neke dobre rutere povoljno, pa reko` možda neko ko je pazario slične ili iste modele da napiše utiske: http://tiny.cc/xeqxo - nameračio sam onaj skroz dole, model Netgear WNR2000v2 Da napomenem da ne bih davao više od 2000-2500 dinara na ruter jer mi se ne bacaju pare na nešto što neću koristiti(hyper gain wi-fi, i slično...)...vidim da i do 2500 ima brdo dobrih rutera, ali mi ovaj netgear skroz dobro deluje.
Znam i ja da nije mnogo za taj ruter, al` reko` da čujem mišljenja o modelu...
04.01.2012. 23:39
status: user broj poruka: 3241
i sad da vidiš dok ja sačekam mišljenja od ostalih, neko mi mazne rutere ispred nosa. I biće ona priča: `kuma došla, koku donela, jednu pojela, dve odnela!`. :)
:: Mada, vidim da ga ima i u Gigatronu (osim ako ovo v2 nema svoju jačinu), ali za manje od 60 € :: :: Nemam iskustva sa njihovim proizvodima, na žalost :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Al` si ti neki zahtevan konzument...`oćeš i rvaq da ti se namesti za te pare? Uzmi, dok ga kuma nije odnela! Jedna jedina stvar na koju treba da obratiš pažnju su driveri za isti router, sve ostalo će raditi kako treba!
nego ne znam nikoga da je koristio te rutere pa reko` da pitam.A rvaku za te pare, verovatno bih preskočio zbog trojanaca. :P Znam da je super cena i da su ljudi kupovali od njega dobar hardver, al` upravo zbog toga što si naveo za drajvere i slično, da nema neki problem, mada ne bi trebalo na win7 da zajebava jer je noviji model.Pre bi možda mogao da zeza na xp ili starijim mašinama. Poslao sam mu poruku za rezervaciju, pa ćemo da vidimo da li je još aktuelno ili da uključim ovaj moj ruter na trofaznu, da izvučem max iz njega. :P https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535
:: Al` si ti neki zahtevan konzument...`oćeš i rvaq da ti se namesti za te pare? Uzmi, dok ga kuma nije odnela :: Jedna jedina stvar na koju treba da obratiš pažnju su driveri za isti router, sve ostalo će raditi kako treba :: :: p.s. Ako nećeš ti, znam ko `oće :: :: ::
Skontao si šta sam hteo reći, dakle, eventualna podrška od strane vendora, ništa više, što je kako si konstatovao danas nemoguće pojmiti ukoliko je Win7 u pitanju.(A hvala `nekom`, imamo allmighty Google).
Jedino što još mogu da kažem je `Srećna kupovina!`, obzirom da si rezervisao router. Toliko od mene za večeras/noćas.
:: nego ne znam nikoga da je koristio te rutere pa reko` da pitam.A rvaku za te pare, verovatno bih preskočio zbog trojanaca. : :: Znam da je super cena i da su ljudi kupovali od njega dobar hardver, al` upravo zbog toga što si naveo za drajvere i slično, da nema neki problem, mada ne bi trebalo na win7 da zajebava jer je noviji model.Pre bi možda mogao da zeza na xp ili starijim mašinama :: Poslao sam mu poruku za rezervaciju, pa ćemo da vidimo da li je još aktuelno ili da uključim ovaj moj ruter na trofaznu, da izvučem max iz njega. :P :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: Al` si ti neki zahtevan konzument...`oćeš i rvaq da ti se namesti za te pare? Uzmi, dok ga kuma nije odnela :: :: Jedna jedina stvar na koju treba da obratiš pažnju su driveri za isti router, sve ostalo će raditi kako treba :: :: :: :: p.s. Ako nećeš ti, znam ko `oće :: :: :: :: :: ::
:: Skontao si šta sam hteo reći, dakle, eventualna podrška od strane vendora, ništa više, što je kako si konstatovao danas nemoguće pojmiti ukoliko je Win7 u pitanju.(A hvala `nekom`, imamo allmighty Google) :: :: Jedino što još mogu da kažem je `Srećna kupovina!`, obzirom da si rezervisao router :: Toliko od mene za večeras/noćas
Ja koristim wnr1000v2 (netgear N150) za kablovski net (radijus vektor) i odlicno radi . Inace 2 kompa mi koriste Net 1 preko kabla a drugi bezicno i do sada nisam imao ni najmanji problem, moja preporuka za Netgear. Takodje mogu da ti preporucim i Dlink , jer ga ima drug koji je pre njega koristio neki `T` ruter (nisma siguran da li je Tenda ili Tp Link) i D Link je mnogo bolji , mada i on zna sa vremena na vreme da zabaguje tj. da mu zabaguje bezicni ali posto ti planiras kablove tebi to nije problem.
ruter je ekstra, sve radi odlično, sve pohvale za prodavca! :) Ping na speedtest-u je 9 Ms, download 6Mbit, upload 0,512Mbit. I definitivno sam rešio na drugom kompu problem sa pingom, jebeni Nod 32 `izlečen` jebe ping pa razbija!Deinstalirao sam govno i sada je ping isti kao kod mene na kompu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.