Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
Software za skeniranje u celoj mrezi sa lokalnog skenera ?
STRANA 1 OD 1
slavoljub6 Software za skeniranje u celoj mrezi sa lokalnog skenera ? 21.12.2011. 19:36 T42142

status: user
broj poruka: 39

Da li je neko koristio neki od tih softwarea i da li to radi korektno?

Da pojasnim

Skener je fizički postavljen na jedan računar u mreži a potrebno je omogućiti skeniranje na svim, ili bar pojedinim računarima u mreži.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ne vidim poentu 21.12.2011. 19:50 #385976

broj poruka: 4515
Svakako moras da odes fizicki do skenera, a za prebacivanje mozes da odradis preko mreze. Remote Desktop takodje moze da posluzi.

(.)(.) + $$$ = ( • )( • )

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dradisic Re: 21.12.2011. 19:54 #385978

broj poruka: 271
pogledaj ovo: http://www.scanique.com/ , i ovo: http://www.scanworkssoftware.com/remotetwain.aspx a možeš i ovo: http://www.remote-scan.com/
imao sam iskustva sa HP multifunkcionalnim uređajem koji je instaliran kao mrežni i koristio je neki njegov softwer koji se zvao NetworkScan, kao što reče čoek odozgo, ni ja ne vidim svrhu toga ali može da radi

janotka Remote-Scan 21.12.2011. 20:13 #385990

broj poruka: 14
Koristio ga ja, sasvim ok radi. Instaliras server program na kompu gde ti je skener a na ostalima client driver i posao moze da pocne. Pozdrav
slavoljub6 Poenta je u ... 22.12.2011. 07:46 #386095

broj poruka: 39
Pitanje za Janotka : koji software je korišćen?

Ostalima hvala za sugestije.
Posebno zahvaljujem Dradisic-u.

Naravno da se mora fizički otići do skenera i postaviti papir ali se može autonomno na svakom računaru odraditi ono što je potrebno za tu radnu stanicu a ne ometati rad na lokalnoj radnoj stanici. Mreža i služi da bi se delili lokani resursi i postali dostupni svim radnim stanicama u mreži. Primer štampača to jasno potvrđuje i analogija sa štampačem je, u ovom slučaju, prikladna.

Pozdrav

PS zamislite primer da Vi nešto radite na svom računaru a svakih 10ak minuta Vas neko zamoli da mu nešto odskenirate. I tako svaki dan. Poenta je u tome

codeus ... 22.12.2011. 08:17 #386099

broj poruka: 4054

sve je to na mestu .. ali neko mora fizicki da se dogega do skenera , skine gace i sedne na njega

janotka RemoteScan 22.12.2011. 09:57 #386120

broj poruka: 14
Program RemoteScan. Ja ga skinuo davno, bio je free. Ne znam da li je josh uvek. Ako nije javi poslatju ti ga.

Pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs