KDS kablovski internet umrezavanje dva kompa problem
STRANA 1 OD 1
qwertimir
KDS kablovski internet umrezavanje dva kompa problem
20.12.2011. 11:22
T42118
status: user broj poruka: 5
Dobar dan. Imam 2 kompa i modem sc. atlatnu 2100 sa jednim usb i jednim lan prikljuckom pa nisam u mogucnosti da povezem 2 kompa. Pa sam kupio d-link DE-809TC. Povezao sam modem i ruter sa LAN kablom, antena je ostala u modemu, pa sam povezao lanom iz rutera u dva kompa. Problem je sto uvek jedan kompjuter ima net a drugi nema. Na jednom imam Vistu 64bit, a na drugom obican xp. Poiskljucivao sam sve zive firewall-ove menjao ulaze u ruter i nikako da napravim. Da li neko ima ideju kako da napravim da oba kompa imaju internet? Hvala
Dragi nas :) nisi rekao da li radi net na visti ili xp-u?! Imao sam isti problem bas pre par dana,kod mene nije win7 hteo da proradi.... Ako i kod tebe nece vista to je to....treba da restartujes ruter(ugasi i upali posle 10 sec) i res komp vista bi sama trebalo da ti izbaci opcije za mrezu kada se aktivira ruter i podigne sistem sa opcijama public,home i jos nesto izaberes home i to je to.... Meni nije radilo isto posle par restartovanja proradilo je..... Srecno i pozzzz
Imam vistu ultimate 64bit, a brat xp. Uspeo sam danas da ih umrezim preko bratovog bez tog DE-809TC switcha-rutera nisam ni ja siguran vise sta je. Ali kad ugasim njegov komp nemam net. To je sad jedina boljka. Preko DE-809TC ne mogu nista da uradim, samo 1 komp ima net i nikako da ga napravim, nikako da proradi. Platio sam ga 200 din. bez adaptera, adapter sam kupio kod kineza za 300 din. Ako nekom treba prodacu mu...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.