e ovako, trebalo bi u jednoj radnji da instaliram xp na dva kompa (na jednom je vec instalirano) i onda da povezem ta tri u lan.... ja sam radio povezivanje 2 racunara i to pod windows 7-icom.... pa me zanima kako se to radi na windows xp-u i sta mi je sve potrebno za to? dakle moraju biti povezani i posto imaju neki program za racune... mislim kao kasa, ono sto ima na svim racunarima u prodavnicama, trebalo bi da kad otkucaju neki racun on bude vidljiv na drugim racunarima???? Unapred hvala....
edit: zaboravio sam da napomenem da su dva racunara odmah jedan pored drugog, a da je treci udaljen otprilike 15-20 metara.... da li je dovoljno dobar ovaj switch http://tinyurl.com/buo6ftt Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x2 550 Black edition Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
- Instaliraj XP na svaki od računara, - Što se tiče aktivne mrežne opreme, sve zavisi od toga da li ima interneta, ako ima , kakvog, da li treba bežični ili to odmah nije važno, novca... - Što se tiče pasivne mrežne opreme, zavisi da li ih poezuješ kablom ili ne, da li imaš gotove kablove, da li ćeš ih praviti, da li ćeš ići sa wall ili patch, da li ćeš stavljati kanalice ili ne... - Kada si to već rešio jedna od važnijih stvari, ali nekad ne i previše, je da se računarima dodeli ista radna grupa (workgroup). Prilika je da se ta grupa dodeli onda kada budeš instalirao XP na ta 2 računara i to ista ona koja je navedena na računaru na kome je već instaliran WinXP.
EDIT: pa, dovoljan je, ali zavisi i kako planiraš internet, da li planiraš internet itd. Računarima možeš da dodeliš fiksne IP adrese, ali i ne moraš, ako će 1 biti stalno uključen... Ima tu varijacija...
nije potrebno da budu svi konektovani na net.... provericu jos ali mislim da samo jedan mora da bude konektovan na net.... procitacu ovo sto je Seerauber postavio pa cu javiti da li ima jos nesto sto mi nije jasno..... Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x2 550 Black edition Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
:: - Instaliraj XP na svaki od računara :: - Što se tiče aktivne mrežne opreme, sve zavisi od toga da li ima interneta, ako ima , kakvog, da li treba bežični ili to odmah nije važno, novca.. :: - Što se tiče pasivne mrežne opreme, zavisi da li ih poezuješ kablom ili ne, da li imaš gotove kablove, da li ćeš ih praviti, da li ćeš ići sa wall ili patch, da li ćeš stavljati kanalice ili ne.. :: - Kada si to već rešio jedna od važnijih stvari, ali nekad ne i previše, je da se računarima dodeli ista radna grupa (workgroup). Prilika je da se ta grupa dodeli onda kada budeš instalirao XP na ta 2 računara i to ista ona koja je navedena na računaru na kome je već instaliran WinXP :: :: EDIT: pa, dovoljan je, ali zavisi i kako planiraš internet, da li planiraš internet itd. Računarima možeš da dodeliš fiksne IP adrese, ali i ne moraš, ako će 1 biti stalno uključen... Ima tu varijacija.. :: :: Može i ovaj: http://tinyurl.com/ckegaua :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
NAJPROSTIJE , Nazovite Microsoft Srbija na 0700300300 po ceni lokalnog poziva i njihovi eksperti(naši ljudi koji rade kod njih kao operateri) će te navesti i podesiti i najmanji problem koji postoji....Oporavak sistema ili sve što postoji sa Microsoft imenom
Jedini uslov je legalan softver tj da nije piratska kopija Operativnog Sistema....
procitao sam ono i dobar je tekst skroz..... ali me sad zanima posto oni izgleda treba da uzmu adsl pa hoce i da na kompovima tim postoji net, da li telekom daje routere za vise racunara ili samo za jedan a za ostale mora da se kupi switch? i postoji jos jedan mali problem, komp na kome je vec instaliran xp je na kineskom??? jel postoji neki program koji samo pokrenem i promeni jezik na engleski posto ne znam kako cu se snaci na kineskom???? Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x2 550 Black edition Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.