Kako da umrezim vise laptopova pomocu wireless-a? Dakle napravio sam wireless konekciju, tj ad hoc, i konektovao sam sve laptopove na tu mrezu, ali npr u nekoj igrice se ne vide racunari medjusobno, radi u slucaju da na 2 laptopa ubacim podesavanja wireless kartice (ip adress 192.168.0.1 / 2 subnet mask, i Dns,) i tada se vide samo ta 2, sta da radim sa ostalima? Zar ne bi trebalo glavni lap na kome je naprevljena mreza da automatski zadaje ip adrese ostalim lapovima? Da li je moguce umreziti ih pomocu wireless-a i kako a da pritom se vide mejdusobno i da rade igirice u lan-u?
Moze ako imas intel wifi, i napravis wirtuelni ruter i onda ti jedan laptop sluzi kao ruter .) mozda moze i sa ostalim wifi karticama samo trazi adekvatan softwer,`virtual wifi ruter` pa udri po guglu :D
Nisam to radio i mislim da nije moguce, ne znam kako ocekujes da `glavni` lap automatski dodeljuje IP adrese iz nekog opsega ako nema DHCP server?
Ne mogu da verujem da vam je skupo da date ~20-25e za neki WiFi ruter?
Skyfire: ...frekfencija...
:: Kako da umrezim vise laptopova pomocu wireless-a? Dakle napravio sam wireless konekciju, tj ad hoc, i konektovao sam sve laptopove na tu mrezu, ali npr u nekoj igrice se ne vide racunari medjusobno, radi u slucaju da na 2 laptopa ubacim podesavanja wireless kartice (ip adress 192.168.0.1 / 2 subnet mask, i Dns,) i tada se vide samo ta 2, sta da radim sa ostalima? Zar ne bi trebalo glavni lap na kome je naprevljena mreza da automatski zadaje ip adrese ostalim lapovima? Da li je moguce umreziti ih pomocu wireless-a i kako a da pritom se vide mejdusobno i da rade igirice u lan-u ::
naravno da je moguce :) intel ima native support za ovu dzidzabidzu tehnologiju i svi cetrino uredaji, iskreno mene bi mrzelo da nosam ruter i adapter, ako im ne treba za ozbiljan gaming, virtual wifi ruter je ok solucija za prvu pomoc . ) GOOGLE
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.