Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
sbb i tp link wr-340g
STRANA 1 OD 1
TatjanaB sbb i tp link wr-340g 23.11.2011. 21:40 T40500

status: user
broj poruka: 1

Molim vas za detaljno uputstvo za povezivanje sbb kablovskog modema i tp link wr-340g rutera, jer nikako ne mogu da ih povezem da mi internet na lap top-u radi !
može na mail:
tatjanabalasa@yahoo.com
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: 23.11.2011. 21:46 #379225

broj poruka: 1872
Preko čega povezuješ laptop, kabl ili wireless, šta si ubola gde i šta si sve dosad pokušala? Što verboznije, molim.

Sub-Z Za početak, pod pretpostavkom da imaš samo laptop 23.11.2011. 22:15 #379233

broj poruka: 1620
Ethernet konektor na Sbb-ovom modemu povežeš na WAN (plavi konektor) rutera LAN kablom. Zatim, takođe LAN kablom, jedan od žutih konektora na ruteru sa laptopom. U slučaju da imaš i računar, ista je procedura, i pretpostavljam da bi u tom slučaju laptop išao na wifi. Kad sve povežeš, u web browser-u ukucaš http://192.168.1.1 , čime otvaraš konfiguraciju rutera (user i pass su admin). Ideš na wireless settings, kucaš ime mreže, region, broj kanala (meni stoji 6), mode (54mbps), čekiraš security (poslednji, najduži), staviš šifru i to je to-save. Zatim, na laptopu nađeš i menovanu mrežu i posle šifre, staviš na auto-povezivaće se sam. Nadam se da nije konfuzno, to je iz glave...u teoriji bi trebalo da radi.
Fiat iustitia, et pereat mundus

xenox Moras da ugasis SBB modem 23.11.2011. 22:55 #379252

broj poruka: 1400
Ugasi modem inace ce ti dok to ne uradis samo ono sto je prvo zakaceno (lap top) raditi. Trebalo bi da ti posle radi bez problema.

Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan)
1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

vladarko Re: Za početak, pod pretpostavkom da imaš samo laptop 23.11.2011. 23:32 #379262

broj poruka: 4228
Sedi, 5!

Takođe, poslušaj šta ti kaže i xenox, često je rešenje, ali malo odloženo.

Procedura za resetovanje:

1. Isklj. iz struje oba adaptera ili na dugme, ako postoji, ili čupanje kabla (sigurno postoji),
2. Uklj. kablovskog modema i čekanje oko 2 minuta (da po 2. put trepnu sve lampice),
3. Uklj. bežičnog rutera.

Pozdrav!

Vlada

:: Ethernet konektor na Sbb-ovom modemu povežeš na WAN (plavi konektor) rutera LAN kablom. Zatim, takođe LAN kablom, jedan od žutih konektora na ruteru sa laptopom. U slučaju da imaš i računar, ista je procedura, i pretpostavljam da bi u tom slučaju laptop išao na wifi. Kad sve povežeš, u web browser-u ukucaš http://192.168.1.1 , čime otvaraš konfiguraciju rutera (user i pass su admin). Ideš na wireless settings, kucaš ime mreže, region, broj kanala (meni stoji 6), mode (54mbps), čekiraš security (poslednji, najduži), staviš šifru i to je to-save. Zatim, na laptopu nađeš i menovanu mrežu i posle šifre, staviš na auto-povezivaće se sam. Nadam se da nije konfuzno, to je iz glave...u teoriji bi trebalo da radi
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
::
nsxx U slucaju 24.11.2011. 10:52 #379325

broj poruka: 19
da sve od navedenog neuspe, potrebno je podesiti DNS parametre u ruteru.
Ako se dobro secam..
Kada pristupis ruteru, opcija internet i tu bi trebalo da imas da rucno ukucas
DNS primary i DNS secondary.
Da bi do njih dosla pozoves operatera ili prikljucis racunar direktno na kablovski modem
ali bi morala da iskljucis kablovski pa da ga ukljucis.
Kada racunar dobije IP adresu, klkni na network konekciju i opcija support,
zatim imas opciju details, kliknes na nju i tu ce biti ispisani DNS parametri,
koje treba uneti u ruter.

Alen989 problem 05.03.2012. 19:28 #404098

broj poruka: 4
Ja takodje imam ovakav, doduse ne isti problem. Vidim da se dosta ljudi zali da im internet uopste ne radi kada ga povezu sa ovim ruterom. Meni radi. Ali samo na tom desktopu koji je povezan kablom sa ruterom. A potrebna mi je wireless konekcija, jer imam jos 2 racunara u kuci koja nije moguce povezati kablom.

Dakle, kako da osposobim wireless mrezu? Da napomenem, mreza je savrseno radila do pre par dana dok sam bio na adsl-u. Od kako sam presao na Sbb, mogu da ocitam mrezu na svim racunarima, signal je odlican, ali interneta jednostavno nema.

Moze li mi neko pomoci?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646994.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs