POzdrav od mene o5. Uspeo sam da namestim svoj lan.. bio je problem u IP adresama jar je na jednom pcu bilo 192.168.x.y a na drugom 168.192.x.z .. prilicno konfuzno. Hm sada ste mi opet potrebni. Znaci lan radi savrseno samo mi je potreban neko da mi detaljno objasni kako da koristim internet na drugom pc-u , tj da koristim sharovani internet sa glavnog (modem od sbb kablovskog neta mi je na glavnom pc-u prikljucen preko usb-a, pa mi ne treba ruter)
:: POzdrav od mene o5. Uspeo sam da namestim svoj lan.. bio je problem u IP adresama jar je na jednom pcu bilo 192.168.x.y a na drugom 168.192.x.z .. prilicno konfuzno. Hm sada ste mi opet potrebni. Znaci lan radi savrseno samo mi je potreban neko da mi detaljno objasni kako da koristim internet na drugom pc-u , tj da koristim sharovani internet sa glavnog (modem od sbb kablovskog neta mi je na glavnom pc-u prikljucen preko usb-a, pa mi ne treba ruter
NA prvom kompu podesis Internet connection sharing. (LOCAL AREA NETWORK-DESNI KLIK MISA PROPRETIES- ADVENCED- CHEKIRAS PRVE DVE OPCIJE (ALLOW OHTER BLA BLA TO USE & BLA BLA TO DISABLE..))
Na drugom kompu, tamo gde podesavas IP adresu, pod default gateway stavis IP ove masine koja sharuje konekciju (rutira) & that,s all folks.
PS. Ako ti ovo nije jasno ili ti se cini da ja malo s`brda, s`dola onda poslusaj -Shoneta-.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.