Imam ADSL modem-ruter TPlink TD-8816 koji ima jedan LAN port. On je podesen kako treba na ono PPoE i to radi na jednom kompu. U podesavanjima se nakon snimanja opcija on prebaci na BRIDGE mod. Imam i bezicni ruter sa 4 LAN porta i jednim WAN portom TPlink TL-WR941ND. Ubo sam kabl iz ADSL rutera u WAN na bezicnom ruteru a iz bezicnog LAN1 sam ubo u komp. Oba rutera imaju DHCP ukljucen, START IP je na oba 192.168.100 a END je 192.168.199. Oba imaju DEFAULT GATEWAY 192.168.1.1, podesen DYNAMIC IP, na svakom kod podesavanja kartice je namesteno na OBTAIN IP AUTOMATICALY ali NIKAKO ne uspevam da dobijem internet ni preko zice na ovom kompu ni bez zice na lapu ma sta pokusavao. Koja je fora oko podesavanja ovih kad svaki ima DHCP i opseg adresa, da li mozda mora manuelno da se setuje u Windowsu IP i DOMEN. Ili kako po koracima d aovo namestim?
AKO su oba ruteri, onda moras na ovom 941 da iskljucis dhcp i da lan kabl iz adsl rutera ubacis u bilo koji LAN port na 941 ruteru. Ja sam to uradio kod moje vajrles antene, koja se ponasala kao ruter, znaci ona je dodeljivala ip adrese racunarima, a ruter WR-340G koji sam nakacio je u stvari bio obican switch. I da, radio je i vajrles sa rutera bez ikakvih problema
E sad, ovo je poredjenje, moz da radi al ne mora da bidne, javi u svakom slucaju Pozdrav
Stvar je sto kad ostavim PPoE i snimim on nekako sam prebaci na bridge, a raskacen je od bezicnog. Naravno radi i dalje na jednom kompu ali kad vezem na bezicni nema nista nigde
:: Na ADSL ruteru ostavi da mu je IP 192.168.1.1 i neka ostane PPPoE, ako nemaš neki dobar razlog da to menjaš :: :: Na WiFi ruteru prvo podesi da mu je IP adresa - LAN adresa 192.168.2.1 ili 192.168.10.1 :: :: Iz ADSL rutera treba da ide u WAN port WiFi rutera :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
I jos jedno podpitanje. Dali mogu da sa ovog jednog bezicnog rutera iz LAN konektora, u drugi deo kuce dovucem kabl i on da ide u WAN port drugog bezicnog rutera posto ovaj ne dopire sa signalom tamo i ond aiz tog drugog da saljem za laptop i dekstop komp u drugom delu kuce. Dali to moze?
Ali, to se može rešiti i na druge načine, u zavisnosti šta tačno želiš da dobiješ.
Ne treba ti na tom drugom kraju ruter, dovoljan je i access point, ali ako nije velika razlika u ceni - zašto da ne i ruter? Koristeći ruter, možeš, a ne moraš, da odvojiš mreže.
Ako je signal slab - može se pojačati antenom. Ako to nije dovoljno, pa mora access point/ruter, možda ne mora da se razvlači kabl do kraja kuće, već do onog njenog dela gde se prevazilaze značajnije prepreke, a odakle signal pokriva važne tačke (pristupa).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.