Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Umrežavanje i mrežna oprema
AP ruter
STRANA 1 OD 1
FAQ AP ruter 03.11.2011. 20:16 T39415

status: user
broj poruka: 532
Dali mi mozete reci koji bi ruter na SBB mogao da mi dobaci u radijusu od oko 30 metara kroz nekoliko zidova posto mi u drugom delu kuce treba za laptop

Hvala momci
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ako si se stiskao za malter i cigle - bilo koji! 03.11.2011. 20:20 #373239

broj poruka: 4228
Mislim da je bolje da gađaš neki 300 Mb sa izmenljivom antenom + omni antena 8 dB (pošto ti je interesantan radijus).

Pozdrav!

Vlada
VMARC A koliko je to nekoliko zidova? 03.11.2011. 20:36 #373243

broj poruka: 9420
Ovi standardni probijaju 7 zidova, debljine 40cm, bez izolacije, ili 5 zidova ukoliko je stavljen stiropor 5cm. Ukoliko je stavljena 10ka, domet mu znacajno opada, mozda cak i ispod 4 zida. Medjutim ako je neki od njih izolovan plutom, tada moras oduzeti jos 75% od ukupnog broja zidova, jer je pluta + armatura `smrt` za bezicni ruter.Takodje se moras raspitati i kuda idu elektricni vodovi i kada je izvedena gradnja (mislim da ovo drugo mozes dobiti od nadleznih gradskih organa, samo pazi, ukoliko objekat nije uknjizen, cim budes poceo da se raspitujes poslece ti ekipu da ga sruse. Najbolje bi bilo ako imas papire da si predao za legalizaciju da im odmah tutnes pod nos). Ukoliko su zidovi stariji od 45 godina, onda se stvara tolerancija u korist dometa od nekih 10%. Kada sakupis sve ove informacije, javi nam, pa da vidimo sta ti treba dalje...

S1000RR

dautovic ... 03.11.2011. 21:51 #373254

broj poruka: 2855
@VMARC, najgore od svega je sto si ti napisao kilometarski post trudeci se da budes duhovit...

@FAQ, preporuka za TP LINK TL WR841ND, 300Mb, Wireless N, 2x 5dBi izmenjive antene, odlican domet, povoljna cena.

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: ... 03.11.2011. 21:55 #373255

broj poruka: 9420
Nije to najgore. Jos je gore to sto si se ti upecao pokusavajuci da ispadnes pametan .-)

S1000RR

:: @VMARC, najgore od svega je sto si ti napisao kilometarski post trudeci se da budes duhovit..
::
:: @FAQ, preporuka za TP LINK TL WR841ND, 300Mb, Wireless N, 2x 5dBi izmenjive antene, odlican domet, povoljna cena
:: Skyfire: ...frekfencija..
vladarko Da je neko pomenuo bazuku, koja bi u ovom slučaju bila najbolje rešenje 03.11.2011. 22:34 #373258

broj poruka: 4228
To bi bio kratak, ali nekome i ne tako duhovit odgovor.

Nekoliko zidova, nekoliko ploča, razne smetnje.

Pokušao sam da u jednoj kući, gde ADSL dolazi i ima ga samo u podrumu, uspostavim internet i na drugom spratu, i u dvorištu. Radijus jeste bio negde oko 30 metara, ali kakvih. Tek sa jednim bridžom, jednom usmerenom i jednom omni antenom je rešen problem, i to prilično dobro. A počelo je: treba mi bežični internet za laptop, imamo ADSL...

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs