Imam priliku da uzmem jedan od ova dva AP, i nakon mnogo traganja na netu video sam osnovne razlike izmedju pomenutih AP. Medjutim osim par komentara nisam nasao nesto vise o utiscima korisnika i kako su zadovoljni. Planiram da AP koristim samo kao klijent i mozda neko igranje oko umrezavanje dva racunra. Tkodje osim sto je jedan na 54 a drugi na 300 Mbs, zasto 5110 ima samo jednu antenu a 901 cak tri, to me zbunjuje pa ako moze malo objasnjenja. I na kraju ako moze neko da uprosti i napise sta konkretno znace modovi ` AP Client, Bridge, Repeater and AP`, otprilike znam ali neznam samom sebi da objasnim. Hvala
i zamisli ga kao još jednu, ali spoljnu mrežnu kartu. Bridge omogućuje da uz pomoć dva ista AP-a napraviš vezu uzmeđu dve lokacije koje su fizički odvojene, tj spojiš dva segmenta mreže da postanu kao jedan. Repeater and AP služi da primi signal od jednog AP i prosledi ga dalje, tj da, na neki način, pojača signal kada je nemoguće spojiti 2 segmenta kao bridge.
Ali u cemu je ponta sa 3 antene. Ajde jedna sluzi za vezu sa jednom mrezom, druga za vezu sa drugom mrezom, a treca........Sustinska razlika ili poenta je u......
pa ... sustinstka razlika je samo u kvalitetu :) nista vise a samim tim dobijas i 300mbs i jaci signal i jos neke opcije kao sto rekoh, uzmi 901ND i zavrsio si posao
:: :: Ali u cemu je ponta sa 3 antene. Ajde jedna sluzi za vezu sa jednom mrezom, druga za vezu sa drugom mrezom, a treca........Sustinska razlika ili poenta je u..... :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646996. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.